Σε μποϋκοτάζ των ελληνικών προτρέπει Αλβανίδα Υφυπουργός!

anti ximara

Τις αντοχές της ελληνικής μειονότητας δοκιμάζει με κάθε ευκαιρία το επίσημο αλβανικό κράτος και όχι μόνο οι διάφοροι ακραίοι κύκλοι που συχνά ξεσπούν στις μειονοτικές περιοχές.

Η Υφυπουργός Τουρισμού της χώρας κατάγεται από το Αργυρόκαστρο και ανήκει στη νέα γενιά.

Ωστόσο κατά την διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης απέδειξε ότι δεν διαφέρει από όσους παραμένουν σε προηγούμενες δεκαετίες.

Δέχθηκε μία… στημένη ή προβοκατόρικη ερώτηση «για το τι πρέπει να κάνει ένας επισκέπτης στις περιοχές του νότου όταν στα μαγαζιά που πηγαίνει του απευθύνονται στην ελληνική γλώσσα…».

Διευκρινίζεται ότι περιοχές του Νότου αποτελούν το Αργυρόκαστρο, οι Άγιοι Σαράντα και η Χιμάρα όπου ιστορικά ζει ο μεγαλύτερος αριθμός της ελληνικής μειονότητας.

Η απάντηση της Υφυπουργού είναι πράγματι προκλητική

«Να μποϊκοτάρουν τις υπηρεσίες που δεν τους προσφέρονται στην αλβανική γλώσσα!!!» προέτρεψε.

Η Ομόνοια με ανακοίνωσή της καυτηριάζει την στάση της, υπενθυμίζοντας ότι το δικαίωμα χρήσης της μητρικής γλώσσας –της ελληνικής στην προκειμένη περίπτωση- είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συμβάσεις και φυσικά με πολλούς αγώνες στο διάβα της ιστορίας.

«Tην καλούμε να αναλογιστεί πόσο ευεργετική για αυτή τη ίδια,  την περιοχή, και το σύνολο της Αλβανίας, υπήρξε η Ελληνική γλώσσα και κυρίως η παρεχόμενη σ’ αυτή παιδεία σε περιόδους που κάτω απ’ τους Οθωμανούς τον τόπο σκίαζε βαθύ σκοτάδι αμάθειας!

Λογικές τέτοιες όπως μας τις αποκάλυψε η αξιωματούχος της διοίκησης του κράτους δεν διευκολύνουν ούτε την ένταξη, ούτε τη χειραφέτηση της κοινωνίας και κατά συνέπεια την οικονομική πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας», επισημαίνει η Ομόνοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ