Σε λειτουργία οι δεξαμενές… Αεροδρόμιο και με καύσιμα!!!

aer-kausima1

Και επίσημα έλαβε τέλος η περιπέτεια με τα καύσιμα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Χρειάστηκε ένας ακριβώς χρόνος από την στιγμή που αναδείχθηκε το πρόβλημα, αλλά τέλος καλό! Η ΒΡ είναι η πρώτη εταιρία που έδειξε ενδιαφέρον κι αυτή που ολοκλήρωσε το έργο στον τοπικό αερολιμένα. Και τα καύσιμα αναμένεται να δώσουν πλέον φτερά στο αεροδρόμιο, αυξάνοντας σημαντικά το ήδη καταγεγραμμένο ενδιαφέρον για την δρομολόγηση πτήσεων από χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του αεροδρομίου ενημερώθηκε και επίσημα για την ολοκλήρωση της κατασκευής του σταθμού. Μάλιστα μετά από πολλές προσπάθειες εκδόθηκαν και όλες οι απαιτούμενες άδειες για την λειτουργία του.

Ήδη έγινε η παραλαβή και εκφόρτωση καυσίμων JETA-1 και ΑVGAS 100LL  στις δεξαμενές οι οποίες θα είναι πανέτοιμες για τον εφοδιασμό αεροσκαφών, αρχής γενομένης από τις 16 Φεβρουαρίου, όταν θα φτάσει η πρώτη πτήση από την Λάρνακα.

Όσοι γνωρίζουν καλά όσα μεσολάβησαν στη διάρκεια ενός έτους, από τον Φεβρουάριο του 2017 όταν τα στελέχη της Apollo κατά την επίσκεψή τους στα Γιάννινα επεσήμαναν το πρόβλημα με τα καύσιμα, και μέχρι σήμερα, ξέρουν ότι η υπόθεση δεν ήταν εύκολη.

Άλλωστε οι πτήσεις της Apollo από την Κοπεγχάγη κινδύνευσαν με ναυάγιο και έγιναν μετ΄εμποδίων καθώς στις περισσότερες ο ανεφοδιασμός πραγματοποιούνταν στα Σκόπια!

Έτσι χρειάστηκε αφενός συνεργασία και αφετέρου έπρεπε να ξεπεραστούν εμπόδιο και εδραιωμένες γραφειοκρατικές αντιλήψεις ώστε να υπάρξει ένα αίσιο τέλος. Στην κατεύθυνση αυτή πέρα από την μεγάλη προσπάθεια όλων των τοπικών αρχών ήταν καθοριστική η συμβολή του αερολιμενάρχη Ιωαννίνων Βασίλη Μητσιμάρη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ