Σε λειτουργία η Μονάδα Εμφραγμάτων… Σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Η λειτουργία της νέας Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών ξεκινά σταδιακά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η μονάδα βρίσκεται στην τέταρτη πτέρυγα και όλες οι απαιτούμενες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Όπως μάλιστα σημειώνει η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ήδη προσληφθεί και το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό. Η εξέλιξη αυτή αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ήδη όπως έγινε γνωστό οι κλίνες του Πανεπιστημιακού αυξάνονται κατά 86 και επίσημα πλέον  καθώς η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Με την εξέλιξη αυτή το Πανεπιστημιακό καθίσταται το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Η λειτουργία ωστόσο της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών προκαλεί και πολιτικές αναταραχές.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δέχεται την σφοδρή επίθεση από τον τομέα υγείας της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος εκφράζει την έντονη ανησυχία του και την αντίθεσή του στην απόφαση, την οποία χαρακτηρίζει επιπόλαια και βεβιασμένη.

Αναφέρει δε ότι το ζήτημα της λειτουργίας της Μονάδας πρέπει να επανεξεταστεί μετά τις εθνικές εκλογές,

«Η ανεξήγητη αυτή απόφαση της Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Ι. μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών, αφού το υπάρχον Ιατρικό Προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της Μονάδας αυτής, δεν υπάρχει διαθέσιμο Νοσηλευτικό Προσωπικό (η Διοίκηση προτίθεται να αξιοποιήσει επικουρικό προσωπικό που δεν έχει σχετική εμπειρία), ενώ παράλληλα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο Τομέας Υγείας της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων εκφράζει την πλήρη εναντίωσή του στην κίνηση αυτή και στηρίζει τις αντιρρήσεις των Εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Ι. για την υλοποίηση αυτής της απόφασης της Διοίκησης, θεωρώντας πως πρέπει πρωτίστως να εξασφαλιστούν το κατάλληλα εκπαιδευμένο και επαρκές Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό καθώς και η πληρότητα στον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Θεωρούμε πως η απόφαση αυτή της Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Ι., στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο που δημοσιοποιείται, έχει πολιτικά κίνητρα και δεν προασπίζει την παροχή ποιοτικών και ασφαλών υπηρεσιών δημόσιας υγείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ