Σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών…

arta nosokomeioΤο λιγότερο προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Άρτας, με την οποία μειώνεται κι άλλο το ελάχιστο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η απόφαση αυτή ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και αυξάνει τα ήδη σοβαρά προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το έγγραφο της διοίκησης του Νοσοκομείου έχει ως αποδέκτες τους προισταμένους των κλινικών και με αυτό ζητείται να οριστεί το ελάχιστο προσωπικό που απαιτείται για την λειτουργία των τμημάτων τις αργίες και τις νύχτες.

Το προσωπικό που διαθέτει το νοσοκομείο για τα διαστήματα αυτά είναι ήδη ελάχιστο με τα προβλήματα ορισμένες φορές να είναι αναπόφευκτα.

Την πρωτοβουλία αυτή καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Άρτας.

«Ήδη το νοσοκομείο μας λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό) για την λειτουργία των Τμημάτων ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών και του προσωπικού. Αυτή η ενέργεια αποσκοπεί προφανώς στον περιορισμό της δαπάνης που απαιτείται για την λειτουργία του νοσοκομείου τις Κυριακές – αργίες – νύχτες, σε βάρος των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας….» σημειώνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Δυστυχώς τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Άρτας δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, καθώς σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα ενώ τα Κέντρα Υγείας σχεδόν στο σύνολό τους υπολειτουργούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ