Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Σκουφά και Καραϊσκάκη

ARTA_PD1

Με την θετική εισήγηση της Περιφέρειας Ηπείρου διαβιβάστηκαν στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τα αιτήματα των Δήμων Νικολάου Σκουφά και Γεωργίου Καραϊσκάκη ώστε να κηρυχθούν οι περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η κήρυξη θα διευκολύνει τους ιδιώτες που υπέστησαν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις ώστε να λάβουν κάποια αποζημίωση και θα βοηθήσει τους δήμους να προχωρήσουν άμεσα σε έργα αποκατάστασης. Τα αιτήματα είχαν διαβιβαστεί στην Περιφέρεια Ηπείρου από το πρωί της Δευτέρας.

Με την υπογραφή του Περιφερειάρχη και τη σύμφωνη γνώμη, όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα εστάλησαν στη Γενική Γραμματεία από την οποία αναμένεται η τελική –τυπική- υπογραφή.

Στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, από τις υπερχειλίσεις χειμάρρων, σοβαρές ζημιές υπέστη τόσο το οδικό δίκτυο όπως και γέφυρες που το συνδέουν, τοιχία κατέρρευσαν,  βλάβες σημειώθηκαν επίσης στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, πλημμύρησαν εκτάσεις, και χωράφια με καλλιέργειες, ενώ έχουν καταγραφεί και πολλές καταστροφές σε οικίες και επιχειρήσεις.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ARTA PD1

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν καταγραφεί και στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη, κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Καταπτώσεις, καθιζήσεις, υπερχειλίσεις ρεμάτων, πτώσεις δέντρων και αποκολλήσεις βράχων είναι ορισμένα από τα ζητήματα που αντιμετώπισαν μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας ενώ οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ