Σε φυλακές και δικαστικό ο Μ. Καλογήρου

Το σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου και το Δικαστικό Μέγαρο αποτέλεσαν τους βασικούς σταθμούς της επίσκεψης που πραγματοποιεί στα Γιάννινα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Ο κ. Καλογήρου συναντήθηκε με την Διεύθυνση και τους εργαζομένους στις Φυλακές και στη συνέχεια με τον Δικηγορικό Σύλλογο, τους εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων και τους δικαστές των Ιωαννίνων.

Ο Υπουργός δεν διαπίστωσε σοβαρά προβλήματα στις Φυλακές ενώ επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν για την βελτίωση των συνθηκών και της ασφάλειας, τόνισε ότι θα αντιμετωπιστούν ενώ έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει ενίσχυση με προσωπικό στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΑΣΕΠ η οποία θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Καλογήρου, σε αντίθεση με αρκετούς προκατόχους του, δεν υποσχέθηκε νέες φυλακές στα Γιάννινα. Τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Όταν αυτό ολοκληρωθεί τότε μπορεί να υπάρξει ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για νέες φυλακές.

Ο Υπουργός αναγνώρισε την ανάγκη ταχύτερης απονομής της δικαιοσύνης και ποιοτικής αναβάθμισης, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με νέα νομοθετήματα και με τον ποινικό κώδικα που είναι σε διαβούλευση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ