Σε εξέλιξη απόπειρες απάτης με… «Διαύγεια»

apati tilefona

Τεράστιες διαστάσεις παίρνουν οι απάτες και οι απόπειρες απάτης με αιχμή του δόρατος την… Διαύγεια!

Οι πρώτες καταγραφές στην Ήπειρο είχαν σημειωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Επιτήδειοι προσποιούμενοι είτε υπαλλήλους της Περιφέρειας Ηπείρου είτε Δήμων της περιοχής επικοινωνούσαν με δικαιούχους χρηματικών ενταλμάτων που έχουν αναρτηθεί στο Διαύγεια και τους ζητούσαν τραπεζικό λογαριασμό για να τους καταθέσουν δήθεν τα χρήματα.

Ορισμένοι και στην περιοχή μας πίστεψαν τα τηλεφωνήματα καθώς τα περισσότερα στοιχεία που επικαλούνταν οι άγνωστοι ανταποκρίνονταν πλήρως στην πραγματικότητα με αποτέλεσμα να χαθούν χρήματα από τους λογαριασμούς τους.

Η ίδια μορφή απόπειρας απάτης είναι και πάλι σε εξέλιξη όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται πως οι Οικονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων έχουν καταχωρημένους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αναδόχων και συνεργατών της και ουδέποτε ζητούνται τηλεφωνικά στοιχεία και πολύ περισσότερο κωδικοί τραπεζικών λογαριασμών.

Όσοι γίνονται αποδέκτες τέτοιων παραπλανητικών τηλεφωνημάτων, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια,  αφενός να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της και αφετέρου να ενημερώνουν τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ