Σε ετοιμότητα για το νέο κύμα της πανδημίας το Πανεπιστημιακό

katsakioris met

Σε πλήρη ετοιμότητα για το νέο κύμα πανδημίας που σαρώνει και την Ήπειρο βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η μεγάλη πίεση ασκείται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καθώς η πληρότητα είναι άνω του 90%. Και τις τελευταίες ώρες υπάρχει διαθέσιμη μόνο μία κλίνη.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Κατσακιώρης σε δηλώσεις που έκανε απηύθυνε έκκληση προς όλους να επισπεύσουν τον εμβολιασμό και να τηρούν πιστά τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Ως Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είμαστε σε ετοιμότητα και σε διαρκή επαγρύπνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι από την αρχή της πανδημίας έχει εκπονηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο επέτρεψε να αντιμετωπιστούν όλα τα κύματα χωρίς να ανασταλούν άλλες υπηρεσίες του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει την δυνατότητα να αναπτύξει 114 κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό ενώ αν προκύψει μεγάλη πίεση μπορεί να δημιουργήσει μία ακόμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με έξι διαθέσιμες κλίνες.

Έχει νοσηλεύσει πάνω από 1.500 ασθενείς με Covid ενώ λειτουργεί επτά εμβολιαστικές γραμμές με τους εμβολιασμούς να ξεπερνούν μέχρι τώρα τις εκατό χιλιάδες.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Κατσακιώρης έχει ενισχυθεί με εξοπλισμό άνω του 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, είναι υπό δημοπράτηση εξοπλισμός 1,3 εκατομμυρίων για τις ανάγκες της πανδημίας και την τελευταία διετία ενισχύθηκε με 280 άτομα προσωπικό, μόνιμο και επικουρικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ