Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του Χατζηκώστα

XATZHKOSTAΣε επίσχεση εργασίας προχώρησαν και πάλι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που έχουν σωρευθεί. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις νέες περικοπές των μισθών αλλά και για τις τραγικές ελλείψεις υλικών και προσωπικού στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί την υπερωριακή απασχόληση τους τελευταίους οκτώ μήνες ενώ παράλληλα καταθέτουν την αγωνία τους για τις γενικότερες εξελίξεις στο χώρο της υγείας.

«Έχουμε ήδη πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά ζητάνε 5ευρα, συμμετοχή σε εξετάσεις, στην νοσηλεία στα Δημόσια νοσοκομεία. Να βάζει το χέρι πιο βαθειά στην τσέπη ο εργαζόμενος και να κλείνουν 65 νοσοκομεία, γιατί η Τρόικα και η κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι δαπάνες για την υγεία είναι έλλειμμα του προϋπολογισμού και τίποτε άλλο.Μαζί με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που κλείνουν μας οδηγούν σε μια κοινωνία που θα έχει περίθαλψη, παιδεία μόνο ο πλούσιος. Και οι φτωχοί στον κοινωνικό Καιάδα.Ο δικός μας αγώνας είναι αγώνας για δημόσια δωρεάν περίθαλψη, υψηλού επιπέδου, για όλους, χωρίς διαχωρισμό φυλής χρώματος ή οικονομικής κατάστασης. Χωρίς να λυμαίνονται, την ανάγκη για υγεία, κερδοσκόποι. Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία και τους διάφορους φορείς, να μας συμπαρασταθούν, μιας και η Υγεία είναι δημόσια υπόθεση και όχι μόνο των Εργαζομένων στα νοσοκομεία. Ζητούμε από τον κόσμο την κατανόηση, την συμπαράσταση και να σταθεί στο πλάι μας, μιας και οι πολίτες είναι οι τελικοί αποδέκτες των υπηρεσιών μας. Η αλληλεγγύη και συμπαράσταση είναι ισχυρότερη μορφή αντίστασης, μονόδρομος ο αγώνας για να ζούμε με αξιοπρέπεια», σημειώνεται μεταξύ των άλλων στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ