Σε εγρήγορση το Άσυλο Ανιάτων μετά τη συρροή κρουσμάτων

asilo giannina

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι άνθρωποι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου στο οποίο υπάγεται το ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος», το οποίο γνωρίζουμε οι περισσότεροι ως Άσυλο Ανιάτων.

Στη δομή επιβεβαιώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο οκτώ θετικά κρούσματα. Τρεις από τους ωφελούμενους έχουν μεταφερθεί στις μονάδες Covid-19 των δύο νοσοκομείων ενώ η δειγματοληψία και ο μοριακός έλεγχος συνεχίζονται.

Εντός της ημέρας αναμένονται αποτελέσματα από 18 δείγματα υπαλλήλων και δέκα ωφελούμενων.

«Η Διοίκηση εργάζεται συστηματικά  για τον περιορισμό του ιού στη Μονάδα με απολυμάνσεις, δημιουργία ειδικών χώρων για τα θετικά περιστατικά, άλλων χώρων για τα ύποπτα που θέλουν ακόμη παρακολούθηση και άλλων για όσους ωφελούμενους αναμένουμε αποτελέσματα, ενώ έχει ήδη θέσει περιορισμούς στον αριθμό των εργαζομένων.

Όλοι οι εργαζόμενοί μας ανεξάρτητα από το ότι τα δείγματά τους είναι αρνητικά οφείλουν να τεθούν σε αυτοπεριορισμό ακόμη και ως προς τους  οικείους τους, προκειμένου να ξαναελεγχθούν το επόμενο διάστημα και να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Εργαζόμαστε συστηματικά και εντατικά για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που προέκυψαν και σας γνωρίζουμε ότι οι 6 ωφελούμενοι από τους 8 είναι ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους προς το παρόν, ενώ οι άλλοι 2 εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα. 

Απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία για τη σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης από όλους μας και προσωπική υπευθυνότητα το επόμενο διάστημα, μέχρι να περάσει το διάστημα ασφαλείας που απαιτείται. Κανείς δεν επαναπαύεται», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ