Σε εγρήγορση Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

FOTIA1Επιφυλακή στα σύνορα, υπό έλεγχο τα υπόλοιπα μέτωπα

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Νομό Θεσπρωτίας επιχειρούν τις τελευταίες ώρες στο Αλβανικό έδαφος, κοντά στο χωριό Κοσοβίτσα, απέναντι ακριβώς από την Αγία Μαρίνα Πωγωνίου. Στόχος να ελεγχθεί η μεγάλη πυρκαγιά εντός αλβανικού εδάφους και να μην περάσει τα σύνορα.

Η επιχείρηση γίνεται ύστερα από συνεννόηση των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών κι αφού σήμανε συναγερμός στις ελληνικές υπηρεσίες από τον ορατό κίνδυνο που υπήρξε χθες το βράδυ.

Στην περιοχή Καστανής- Αγίας Μαρίνας έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες ενώ στην ετοιμότητα που σχεδιάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες μετέχει με όλες τις δυνάμεις του και ο Δήμος Πωγωνίου.

Εδώ και λίγες ώρες η φωτιά είναι σε ύφεση, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε εγρήγορση.

Υπό μερικό ή πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί και τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες. Μεγάλη φωτιά έκαψε εκτάσεις στον Ελαφότοπο, η οποία είναι υπό μερικό έλεγχο. Επιτηρείται από πεζοπόρα τμήματα η φωτιά στην Καρίτσα, ενώ υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στον Κακόλακο Πωγωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ