Σε δομές προσφύγων η Αμερικανίδα πρόξενος

Δομές προσφύγων που λειτουργούν στα Γιάννινα επισκέφθηκε η Γενική Πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με πληροφορίες η διπλωμάτης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Αγίας Ελένης ενώ όπως ανακοινώθηκε επισκέφθηκε την δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Κόνιτσα.

Η κα Fong ξεναγήθηκε στην Δομή από την Πρόεδρο του Κέντρου Κατερίνα Μιτοπούλου και τον Αναπληρωτή Διευθυντή κ. Ανδρέα Τέφο.

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών που ακολούθησαν, η κα. Fong δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας της Δομής και κυρίως από την επιτυχία του μοντέλου αυτού.

Η κ. Μιτοπούλου τόνισε ότι η επιτυχία, σύμφωνα και με τις έξωθεν μαρτυρίες, έγκειται στο γεγονός του δημόσιου χαρακτήρα της Δομής αυτής, διαθέτουσα κτιριακή υποδομή αλλά κυρίως μόνιμο προσωπικό καθώς και προσωπικό μέσω των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ευθύνη, συνέπεια και αλληλέγγυα στάση προσφοράς προς στον συνάνθρωπο που είναι αντιμέτωπος με σαφέστατα δύσκολες καταστάσεις.

Τονίστηκε επίσης η εξαιρετική συνεργασία που είχε η Διοίκηση του Κ.Κ.Π.Π.Η με την Εθνική Άμυνα της χώρας μας, της οποίας την συμβολή είχε η Δομή όποτε ζητήθηκε, μέσω της 8ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και λοιπών ταγμάτων τόσο σε παροχή ειδών διατροφής, προσωπικής χρήσης και καυσίμων. Επιπροσθέτως η κα Fong ενημερώθηκε και για την δράση των διαφόρων Μ.Κ.Ο στην Δομή της Κόνιτσας, το πλαίσιο συνεργασίας τους με το Κέντρο στοχεύοντας στην αύξηση της αποτελεσματικότητας, ελαχιστοποιώντας άσκοπες δράσεις και αλληλεπικαλύψεις αυτών. Τέλος έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός της καλής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, με τα προσφυγόπουλα της Κόνιτσας να κάνουν πρώτα στην Ήπειρο την έναρξη της μαθητικής τους ζωής.

Η κα Μιτοπούλου απευθυνόμενη στην Γενική Πρόξενο ευχαρίστησε ακόμα μια φορά όλο το προσωπικό της Δομής και όλους όσους στάθηκαν αλληλέγγυα δίπλα στη Διοίκηση του Κ.Κ.Π.Π.Η, θεσμικά και μη, σε ένα δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα, του οποίου η έως σήμερα έκβαση δικαιώνει τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από όλους.

Κατά την αποχώρηση της Γενικής Προξένου από την Δομή, της προσφέρθηκε εκ μέρους της Διοίκησης, ένα καλάθι με τοπικά προιόντα της Κόνιτσας καθώς και ένα όμορφο λεύκωμα για την πόλη των Ιωαννίνων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ