Σε δοκιμαστική λειτουργία στο Πανεπιστημιακό ο αναλυτής για τα τεστ κορωνοϊού

Σε δοκιμαστική λειτουργία  θα τεθεί το μεσημέρι από το ιατρικό επιτελείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων το ειδικό μηχάνημα που προμηθεύτηκε ώστε να γίνονται από το ίδιο το νοσηλευτικό ίδρυμα τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Η προμήθεια κατέστη δυνατή μετά την έκτακτη χρηματοδότηση που ενέκρινε πριν από μερικές ημέρες η Περιφέρεια Ηπείρου τόσο για το συγκεκριμένο μηχάνημα όσο και για την προμήθεια εξοπλισμού για τις Μονάδες  Εντατικής και Αυξημένης Φροντίδας.

Ο αναλυτής Real Time PCR¨ συνοδεύεται και από εκατοντάδες αντιδραστήρια για τα οποία το τελευταίο διάστημα έγινε πολύς λόγος καθώς τα αποθέματα της χώρας μειώνονται και οι εισαγωγές αυτή την περίοδο είναι πολύ δύσκολες λόγω των συνθηκών που επικρατούν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο αναλυτής θα δοκιμαστεί σήμερα και το Σάββατο ώστε στη συνέχεια να τεθεί σε κανονική λειτουργία χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να είναι γνωστό αν θα καταφέρει να καλύπτει τις ανάγκες για ολόκληρη την Ήπειρο ή άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα θα εξακολουθούν να στέλνουν δείγματα σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αναλύσεις των τελευταίων δειγμάτων που έφτασαν το βράδυ της Πέμπτης είναι αρνητικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ