Σε δώδεκα δόσεις η χρηματοδότηση των ΑΕΙ

panepistimioΛύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει στη χρηματοδότηση των ΑΕΙ εξαιτίας της εμπλοκής με την εκλογή μελών των νέων Συμβουλίων Διοίκησης βρέθηκε χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με αντιπροσωπεία πρυτάνεων.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αρβανιτόπουλος και επιβεβαίωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τ. Αλμπάνης, τα ΑΕΙ θα απορροφούν κάθε μήνα το 1/12 του συνολικού προϋπολογισμού του 2011 έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στην εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης ξεκαθάρισε ότι οι νόμοι πρώτα εφαρμόζονται και αν και όταν χρειαστεί βελτιώνονται. Ανέφερε πως οι πρυτανικές αρχές δεσμεύτηκαν ότι θα πράξουν τα προβλεπόμενα για να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία. Οι πρυτάνεις εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ που πρωτοστάτησαν στον «πόλεμο» κατά του νέου νόμου-πλαισίου έριξαν «γέφυρες» προς το υπουργείο Παιδείας.

Σε ανακοίνωση-μήνυμα που εξέδωσαν προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας υποστηρίζουν ότι δεν βοηθούν η ένταση, η πόλωση και η διχόνοια ενώ, όπως είπαν, η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτείας και πανεπιστημίων και η επαναφορά των ΑΕΙ σε συνθήκες ηρεμίας και ομαλότητας είναι προαπαιτούμενα για τη συνέχιση της ακαδημαϊκής λειτουργίας σε μια δύσκολη εποχή τόσο για τα ιδρύματα όσο και για τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ