Σε 15 μέρες τα… σπουδαία για την Όαση, δεν επιστρέφεται η εγγυητική

Ενός κακού μύρια έπονται… Κάπως έτσι συμβαίνει με το κτίριο της Όασης, το οποίο λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει δεν έχει παραληφθεί ακόμη από τον Δήμο παρότι είναι μισθωμένο εδώ και τρία χρόνια περίπου. Το θέμα απασχόλησε για μία ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων με αφορμή εξώδικο της κατασκευαστικής εταιρίας για την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής. Με δεδομένο ότι το έργο δεν έχει παραληφθεί αποφασίστηκε να μην γίνει επιστροφή της εγγυητικής ενώ μέσα στις επόμενες 15 ημέρες το σώμα θα λάβει απόφαση με βάση την έκθεση που θα υποβάλλει η Τεχνική Υπηρεσία και τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας.

Αυτή ήταν και η πρόταση που κατατέθηκε από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Γιώργο Αρλέτο και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Τατιάνα Καλογιάννη θύμισε την διαφωνία της με την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ και πρότεινε να ανατεθεί στο ΤΕΕ ώστε να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη με έλεγχο όλων των τεχνικών στοιχείων της μελέτης δημοπράτησης, της παραλαβής προς χρήση και παράλληλα να κατατεθούν προτάσεις για αποκατάσταση προβλημάτων αν διαπιστωθούν τέτοια.

Ο Νίκος Γκόντας ανέφερε ότι η μίσθωση δεν έπρεπε να γίνει πριν την παραλαβή του έργου, γεγονός για το οποίο η παράταξή του είχε εκφράσει επιφυλάξεις και αντιρρήσεις και στο παρελθόν.

Ο Θωμάς Μπέγκας από την πλευρά του θύμισε ότι η Όαση ήταν ερείπιο και υπερασπίστηκε την ένταξη στο ΕΣΠΑ και την αποκατάσταση του διατηρητέου.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Αρλέτος καταθέτοντας την πρότασή του τόνισε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή κληρονόμησε ένα πρόβλημα και θύμισε ότι το προηγούμενο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο σε αρκετές συνεδριάσεις δεν έλαβε απόφαση για την παραλαβή.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι το μείζον για τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να διασφαλίσει την λειτουργία του κτιρίου, ενός διατηρητέου στο κέντρο της πόλης. Προς την κατεύθυνση πρότεινε να οριστεί από την ΔΗΑΝΕΤΑΙ εμπειρογνώμονας που θα περιγράψει την επόμενη ημέρα, να καταγράψει δηλαδή τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση και την διασφάλιση της λειτουργικότητας του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο της Όασης είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το 2012 μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκε η αποκατάστασή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ