Σχεδόν μηδένισε τα κρούσματα η Αλβανία

alvania covid

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η κατάσταση στην Αλβανία σχετικά με την πανδημία. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται εξαιρετικά χαμηλοί αριθμοί κρουσμάτων.

Μόλις 23 σε ολόκληρη την χώρα το τελευταίο 24ωρο… Στις 18 Μαίου είχε καταγραφεί ο χαμηλότερος αριθμός για τον τελευταίο χρόνο καθώς τα κρούσματα είχαν πέσει στα 17!

Κι αυτό όταν ο αριθμός των τεστ που γίνεται από τους υψηλότερους για την χώρα και ξεπερνούν τις τρεις χιλιάδες σε ημερήσια βάση.

Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης, την πρώτη δόση των εμβολίων τους κατά της COVID-19 έχουν λάβει 670.000 άνθρωποι, ενώ πάνω από 200.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη, με βάση τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

Η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας (22:00-06:00) παραμένει σε ισχύ. Η τεχνική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση, δεν έχει λάβει αποφάσεις ακόμη για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Επιχειρηματίες στους τομείς των εστιατορίων και των ξενοδοχείων ζητούν να αρθούν τα μέτρα ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Η πορεία της πανδημίας στην Αλβανία ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα καθώς μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση των μέτρων στα σύνορα και κυρίως να επιτρέψει την επαναλειτουργία των τελωνείων σε Μέρτζιανη και Μαυρομάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ