Σχέδιο παράτασης της επιδότησης εργοδοτικών εισφορών

agrotes efka

Tην επέκταση του χρόνου κρατικής επιδότησης μέρους των εργοδοτικών εισφορών έως και κατά δυόμισι μήνες μέσω του μηχανισμού “Συν-Εργασία” σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να κάνει πιο “ελκυστικό” το εν λόγω πρόγραμμα για τους εργοδότες.

Αυτό αναφέρουν πηγές του Capital.gr από αρμόδια στελέχη, συμπληρώνοντας πως, εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει κάτι τέτοιο, η επιχορήγηση των εισφορών των εργοδοτών δεν θα αφορούσε το διάστημα μόνο από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, όπως προβλέπει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, αλλά ακόμα και έως τις 15 Οκτωβρίου, οπότε λήγει η κατ’ αρχάς ισχύς του προγράμματος αυτού.

Σε αυτή την περίπτωση, η κάλυψη έως και του 30% των εισφορών με τις οποίες επιβαρύνονται οι εργοδότες για τους μισθωτούς που απασχολούν και έως και του 19% του συνολικού μη μισθολογικού κόστους −όπως προκύπτει από το μέτρο της επιδότησης του 60% των εργοδοτικών εισφορών επί του μέρους του μισθού που κόβεται– θα διαρκούσε όχι ενάμιση μήνα (όπως ισχύει με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο), αλλά τέσσερις μήνες.

Αφετηρία αυτών των σχεδιασμών δεν είναι άλλη από τη “γραμμή” της κυβέρνησης να υποστηρίξει τη μαζική συμμετοχή επιχειρηματιών −ιδίως στον χώρο της βιομηχανίας− στον μηχανισμό “Συν-Εργασία”, όπως έγινε σαφές και από την τοποθέτηση του ίδιου του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ