Σχέδιο για την διαχείριση πλημμυρών, πρώτη αναθεώρηση

plimmira

Μια σημαντική ημερίδα, πραγματοποιείται την Τετάρτη 10 Ιουλίου, με ώρα έναρξης στις 9.30 το πρωί, στην αίθουσα του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ (Αραβαντινού 6-8), στα Ιωάννινα.

Ο λόγος για την ημερίδα διαβούλευσης µε θέμα «1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου (EL05)», που διοργανώνεται από την Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και έχει ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού και την καταγραφή απόψεων.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το παρακάτω:

09:30 π.μ.: Προσέλευση – Εγγραφές.

10:00 π.μ.: Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί.

10:15 π.μ.: Εισηγήσεις – 1η Αναθεώρηση Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2007/60/ΕΚ – Γενική Διεύθυνση Υδάτων.

10:30 π.μ.: Χαρακτηριστικά περιοχής μελέτης – Υδρολογικές και Υδραυλικές προσομοιώσεις – Γ. Παπαδονικολάκη, Χ. Σκάντζας.

11:00 π.μ.: Χάρτες Επικινδυνότητας Πλημμύρας (ΧΕΠ) και Χάρτες Κινδύνων Πλημμύρας (ΧΚΠ) – Χ. Σκάντζας, Γ. Παπαδονικολάκη.

11:30 π.μ.: Διάλειμμα

12:00: Στόχοι και Πρόγραμμα Μέτρων Υδατικού Διαμερίσματος EL05 – Α. Ζαρκαδούλας, Ι. Καραβοκύρης.

12:30: Ανάλυση περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας – Γ. Μπαρμπούτης.

12:45: Ερωτήσεις επί των εισηγήσεων

13:00: Τοποθετήσεις – Παρεμβάσεις, διευκρινίσεις ομιλητών

13:30: Συμπεράσματα – Κλείσιμο ημερίδας.

Το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ, προσκαλεί τους συναδέλφους μηχανικούς και κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει την ημερίδα και να συμμετέχει στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ