Σχέδιο αναθεώρησης της διαδικασίας επιστροφής του ΦΠΑ

FPAΣχέδιο αναθεώρησης του κανονιστικού πλαισίου επιστροφής ΦΠΑ επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αρμοδίου υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη, η διαδικασία να εξορθολογιστεί και να επιταχυνθεί η επιστροφή φόρων.

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης για τον συμψηφισμό απαιτήσεων μεταξύ Δημοσίου και επιχειρήσεων που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος.

Στην απάντησή του ο υπουργός αναγνωρίζει ότι «παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ», σημειώνει ωστόσο ότι «η διαδικασία επιστροφής φόρων σε δικαιούχους, ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατόν, μετά την αίτηση του ενδιαφερομένου, εφόσον προηγουμένως πραγματοποιηθεί ο ενδεδειγμένος έλεγχος από τα αρμόδια όργανα, ως προς τα τυπικά και ουσιαστικά στοιχεία που καθιστούν μια επιχείρηση δικαιούχο επιστροφής και εφόσον ελεγχθούν και τα δικαιολογητικά ως προς τη νομιμότητα της επιστροφής».

Συμπληρωματικά, όπως εξάλλου θυμίζει ο υπουργός, διενεργείται και έλεγχος για τυχόν οφειλές προς το Δημόσιο, ώστε αυτές να αποσβεστούν με τη διαδικασία του συμψηφισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ