Σάλος με τις σχολικές εκδρομές και τα παράπονα στη Δευτεροβάθμια

PARISIΟι σχολικές εκδρομές και όσα συμβαίνουν και προκαλούν τα τελευταία χρόνια ποικίλες συζητήσεις, μεταξύ γονέων μαθητών, της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Λεωφορείων Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Η Γενική Συνέλευση ορίστηκε μετά τα όσα αποκάλυψε το Epiruspost για το θέμα αυτό και οι συμμετέχοντες, αποφάσισαν να έχουν συνάντηση -πιθανότατα σήμερα- με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων σε πρώτη φάση, από τον οποίο θα ζητήσουν , να τηρούνται στα σχολεία όσα προβλέπει η νομοθεσία, και επιπλέον στο άνοιγμα των φακέλων με τις προσφορές να παρίστανται και εκπρόσωπος των πρακτόρων, ώστε όλα να γίνονται με πλήρη διαφάνεια.

Επίσης θα τεθούν για το ίδιο θέμα και μια σειρά άλλων προτάσεων, αφού ο κάθε ταξιδιωτικός πράκτορας, παρουσίαζε περιπτώσεις δυσλειτουργίας της διαδικασίας των σχολικών εκδρομών, πολλές από τις οποίες δημιουργούν εύλογα πολλά ερωτηματικά.

Όλοι οι τουριστικοί πράκτορες είχαν να καταθέσουν παράπονα για την διαδικασία και την επιλογή των εκδρομών και επεσήμαναν ότι θα πρέπει να ενημερωθεί και το υπουργείο Παιδείας ώστε να γίνουν τροποποιήσεις στη νομοθεσία και να καλυφθούν σοβαρά κενά. Ταυτόχρονα θα συγκεντρωθούν από την Ένωση στοιχεία από όλους τους ταξιδιωτικούς πράκτορες σχετικά με τα συμβαίνοντα στις σχολικές εκδρομές, για να γίνουν στη συνέχεια οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η όλη υπόθεση θα έχει και συνέχεια μέχρις ότου τεθούν νέες βάσεις στις σχολικές εκδρομές σε όλους τους τομείς.

Στη Συνέλευση συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή τους και παροχή κάθε βοήθειας από την πλευρά τους, σε μια νέα προσπάθεια που ξεκινούν τουριστικοί παράγοντες της πόλης, για ξεναγήσεις τουριστών με πλωτά στην λίμνη, σχεδιασμό που παρουσίασε ο κ. Στάθης Σιούτης.

Τέλος ένα τουριστικό γραφείο αποχώρησε από την Ένωση των Ιωαννίνων , γιατί δημιούργησε άλλο σωματείο με κάποιους πράκτορες άλλων νομών της Ηπείρου. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να συζητηθούν αργότερα αιτήσεις ταξιδιωτικών πρακτόρων από την υπόλοιπη Ήπειρο, που θέλουν να εγγραφούν στην Ένωση Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ