Σ. Βαρσάμης: Σε γενική επιφυλακή η Ήπειρος

Στα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διήμερο βρέθηκε ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπύρος Βαρσάμης.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Epiruspost εξήρε την αποτελεσματικότητα του πυροσβεστικού προσωπικού της περιοχής και το επίπεδο της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και Δήμων.

Σημείωσε ότι οι συνεχείς εστίες που εκδηλώνονται απαιτούν πολύ μεγάλη κινητοποίηση και ως εκ τούτου έχει διαταχθεί γενική επιφυλακή σε ολόκληρη την Ήπειρο.

«Το προσωπικό έχει πιεστεί πάρα πολύ, έχει καταπονηθεί από τα διαρκή συμβάντα αλλά ανταποκρίνεται πλήρως. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι όπως επίσης είναι άμεση και αποτελεσματική η ανταπόκριση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων», τόνισε ο κ. Βαρσάμης.

«Όλη η κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ήπειρο απαίτησε μεγάλη κινητοποίηση» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι αυτή την στιγμή η δυσκολότερη φωτιά είναι αυτή στο Ελεύθερο Κόνιτσας, στην οποία επιχειρεί το ελικόπτερο Έρικσον.

Ο κ. Βαρσάμης έκανε ειδική μνεία στα αίτια που προκαλούν τις πυρκαγιές υπογραμμίζοντας ότι η βασική αιτία είναι ανθρώπινη ενέργεια. Με τις συνθήκες που επικρατούν, παρατεταμένη ανομβρία και υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και μία μικρή αμέλεια μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ