Σ. Τσιόδρας: Η Ήπειρος εμφανίζει την καλύτερη εικόνα!

tsiodras maska

Το δικό του μήνυμα, από το βήμα της Βουλής μάλιστα, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η οποία άρχισε να παίρνει πάλι την ανιούσα, έστειλε σήμερα, Τετάρτη, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Το ενδιαφέρον των υγειονομικών Αρχών στη χώρα εστιάζεται στις πύλες εισόδου της χώρας. Όπως η επιτήρηση των συνόρων ήταν σημαντική το καλοκαίρι, έτσι είναι και τώρα για τη διασυνοριακή μεταφορά των μεταλλάξεων και παραλλαγών του ιού, «οι οποίες όμως βλέπουμε να έχουν διασπαρεί σε πολλές χώρες και δείχνει αυτό το νέο στέλεχος να επικρατεί του παλαιού, όταν του δίνονται οι συνθήκες για τη μετάδοσή του», ανέφερε ο καθηγητής Τσιόδρας.

Παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο της επικράτειας επεσήμανε ότι η περιοχή της Ηπείρου εμφανίζει την καλύτερη εικόνα και ευχήθηκε αυτό να παραμείνει ως έχει.

Το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς φαίνεται ότι οι θυσίες που κάνουν οι κάτοικοι της Ηπείρου –από τις αρχές Οκτωβρίου στα Γιάννινα, από τις αρχές Νοεμβρίου οι υπόλοιποι νομοί- έχουν αντίκρισμα.

Φυσικά ευθύνη όλων είναι να διατηρηθεί αυτή η εικόνα, καθώς παραδείγματα άλλων περιοχών δείχνουν πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει και όταν διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες να κεφαλαιοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ