Ρύθμιση στις οφειλές από τα αδήλωτα τετραγωνικά

akinita_ne16

Ένα πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τους δήμους, που θα περιλαμβάνει και τη «λυπητερή» από τα αδήλωτα τετραγωνικά, ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Η διαδικασία τακτοποίησης των αδήλωτων τετραγωνικών στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ αποκάλυψε πάνω από 60.000.000 «ξεχασμένα» τετραγωνικά, μέσα από 2,6 εκατομμύρια δηλώσεις πολιτών.

Ηδη, ιδιοκτήτες ακινήτων λαμβάνουν ειδοποιητήρια με τα οποία ενημερώνονται για αναδρομικές οφειλές (δημοτικά τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, δημοτικοί φόροι) που προκύπτουν από την εκκαθάριση των δηλώσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΣ, ωστόσο, εντός του 2020 θα κατατεθεί στη Βουλή ένα ειδικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών θα φέρει προς ψήφιση μια ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές προς τους δήμους και ένα πρόγραμμα 24 δόσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους θα αφορά όλα, ανεξαιρέτως, τα χρέη φυσικών και νομικών προσώπων προς τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα. Πέρα από τις οφειλές προς τους δήμους, η τακτοποίηση των αδήλωτων τετραγωνικών αναμένεται να φέρει αλλαγές και στον ΕΝΦΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ