Ριζόπουλος προς Καχριμάνη.. Που πήγε το «ελευθέρας» στα διόδια της Εγνατίας

drosoxori diodia

Τις ανακοινώσεις που είχε κάνει ο Περιφερειάρχης  Ηπείρου πριν από ενάμισι χρόνο για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απαλλάσσονται των διοδίων στην Εγνατία οι κάτοικοι της περιοχής ανασύρει από το αρχείο του ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον Περιφερειάρχη ώστε να δοθούν απαντήσεις στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Ριζόπουλος κοινοποίησε την επιστολή σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως επίσης και στα μέσα ενημέρωσης.

«Από τον Μάρτιο του 2021 φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2022 και η απόφαση του ΣΤΕ δυστυχώς δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη με υπαιτιότητά σας» αναφέρει στην επιστολή προς τον Περιφερειάρχη.

Ο κ. Ριζόπουλος θέτει τρία ερωτήματα:

-Γιατί δεν εφαρμόστηκε η απόφαση αφού ο οδικός άξονας παραμένει στην ιδιοκτησία της Εγνατίας ΑΕ.

-Γιατί ο στηριζόμενος από την κυβέρνηση Περιφερειάρχης δεν έχει πιέσει την Εγνατία Οδό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην πληρώνουν διόδια οι μόνιμοι κάτοικοι.

-Γιατί δεν εφαρμόζεται πλαίσιο ισότητας στα διόδια αφού ο ίδιος ο Περιφερειάρχης είχε στηλιτεύσει την εξαίρεση των Μετσοβιτών από την καταβολή τιμήματος υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί κλίμα ιδιότυπου ρατσισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ