Ριζόπουλος: Ν’ αντικατασταθεί Περιφερειάρχης κι Αντιπεριφερειάρχες

rizopoulos spiros

Επιστολή προς όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους απέστειλε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο κ. Ριζόπουλος με αφορμή την παραπομπή του Περιφερειάρχη και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής στο Πειθαρχικό τους παροτρύνει να ψηφίζουν «παρών».

Επίσης σημειώνει ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες που μετέχουν στην Οικονομική καθώς η παρουσία τους οδηγεί σε τέλμα τη σχέση εκλεγμένων και δημόσιας διοίκησης.

Αναλυτικά ο κ. Ριζόπουλος αναφέρει:

Η εξέλιξη της παραπομπής του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη και των Αντιπεριφερειαρχών που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή οδηγούν σε τέλμα τη σχέση εκλεγμένων και Δημόσιας Διοίκησης.

Ως αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κάθετη έλλειψη εμπιστοσύνης στην Πολιτική Ηγεσία  και στους Δημοσίους Λειτουργούς, που ξέχασαν ότι οφείλουν πάνω από όλα να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των  πολιτών της Ηπείρου, και όχι να υπηρετούν τις πολιτικές βλέψεις των εκάστοτε αρχόντων.

Ως εκ τούτου και μέχρι να αποφανθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο οι μόνες επιλογές που υπάρχουν είναι οι εξής:

1.      Να αντικατασταθεί ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες καθότι μετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή και συναποφασίζουν.

2.      Να αντικατασταθούν οι Νομικοί Σύμβουλοι που πραγματοποιούν τις εισηγήσεις στο περιφερειακό Συμβούλιο και τις Επιτροπές.

Ωσότου γίνουν οι παραπάνω αντικαταστάσεις παροτρύνω του Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένου και της Παράταξης του κ. Καχριμάνη γιατί γνωρίζουμε πλέον ότι δεν τους συμβουλεύεται  για κανένα ζήτημα, για τη δική του νομική προστασία να απέχουν από οποιαδήποτε ψηφοφορία ή εφόσον συμμετέχουν να ψηφίζουν μόνο «παρών» διότι ακόμα και η άρνηση ενέχει νομικούς κινδύνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ