Ριζόπουλος: Δεν φτάνει σήμα της UNESCO

Δύο περίπου 24ώρα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού στην Ήπειρο, παρεμβαίνει με δήλωσή του ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος για να πει «κ. Μενδώνη, κ. Καχριμάνη, κ. Σουκουβέλο σας παραπέμπουμε στο Πρόγραμμα των Οριζόντων Ηπείρου για τον Τουρισμό»

Η παράταξη με την ανακοίνωσή της χαιρετίζει τις ανακοινώσεις για το ιστορικό Σούλι, σημειώνει ότι θέλει λεπτομερή ενημέρωση για το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών και υποστηρίζει ότι η ένταξη του Ζαγορίου στην UNESCO, από μόνη της δεν φτάνει.

«Όσον αφορά τέλος, το θέμα του φακέλου του Ζαγορίου για την UNESCO, θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως και με την ποθούμενη επιτυχία, ακόμα του στόχου της κυβέρνησης της ΝΔ, δε σημαίνει ότι θα πλημμυρίσουν τα Ζαγοροχώρια από επισκέπτες.

Μη δίνονται λάθος εντυπώσεις, από Δημάρχους και Περιφερειάρχη για ένα θέμα που αποτελεί σημαντική επιδίωξη της κυβέρνησης, η οποία ωστόσο θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα συνεκτικό και προσανατολισμένο σχέδιο για την περιοχή μας, όπως αυτό που έχουν περιγράψει με το προεκλογικό τους πρόγραμμα, οι “Ορίζοντες Ηπείρου”.

Το σήμα της UNESCO ενδιαφέρει κυρίως ξένους τουρίστες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι σήμερα δεν “κοιτούν” την Ήπειρο, γιατί πολύ απλά η προσέλκυση ξένων τουριστών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Δέκα χρόνια αφ’ ότου η τουριστική προβολή της Ηπείρου πέρασε στην ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας, ο απολογισμός της όσον αφορά τις τουριστικές αγορές του εξωτερικού, είναι ακόμα πολύ φτωχός κι αυτό το πιστοποιούν και τα στοιχεία των υψηλών πληροτήτων κατά τις ημέρες των εορτών (η περιοχή κατακλύστηκε από Έλληνες επισκέπτες).

Ναι στην UNESCO λοιπόν αλλά από μονή της, η UNESCO δε μπορεί να αλλάξει την εικόνα του τουρισμού στην Ήπειρο» αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ