Πυροσβεστήρες: η αναγκαιότητά τους στο σπίτι

Πολλές φορές σκεφτόμαστε, με άγνοια ίσως, ότι οι πυροσβεστήρες πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλους χώρους, ξενοδοχεία, εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους και γενικώς σε επαγγελματικούς χώρους ή μέρη εστίασης. Πρόκειται για μια λανθασμένη νοοτροπία, καθώς πλέον κρίνεται απολύτως αναγκαίο να υπάρχει πυροσβεστήρας σε κάθε σπίτι. Κάνουμε λόγο για μια επιλογή που είναι συνειδητοποιημένη και προνοητική, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να σωθούν περιουσίες αλλά κι ανθρώπινες ζωές με τη χρήση του.

Αρχικά, οι ένοικοι οφείλουν να έχουν πυροσβεστήρες γιατί είναι σωτήριοι. Μέσα στο σπίτι μπορεί να δημιουργηθούν εστίες φωτιάς από εκεί που δεν το περιμένουμε και φυσικά, με την ορθή χρήση ενός πυροσβεστήρα είμαστε σε θέση να προλάβουμε το χειρότερο σενάριο που μπορεί να μας συμβεί. Αρχικά, μαθαίνουμε ποιο είδος είναι κατάλληλο για οικία, μαθαίνουμε τον τρόπο λειτουργίας και πως μπορούμε να συντηρήσουμε τον πυροσβεστήρα μας σε καλή κατάσταση και τον έχουμε σε ένα σημείο, έτοιμοι να τον χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Κανείς δε σκέφτεται ότι μπορεί να σωθούν ζωές, σε περίπτωση που μια επικείμενη πυρκαγιά πάει να ξεσπάσει. Πόσα πράγματα περνάνε από το χέρι μας κι εμείς αγνοούμε τη δύναμη μας; Κρίνοντας από το αποτέλεσμα το πιο σοφό είναι να μάθουμε πριν απορρίψουμε οποιαδήποτε πρόταση.

Αναρωτιόμαστε πολλές φορές τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και η δράση μειώνεται. Στην περίπτωση αυτή οι κεραίες είναι ανοιχτές, έτσι ώστε ακόμη κι η πιο δύσκολη περίπτωση να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και μεθοδικότητα. Οι κατασκευαστές χτυπώντας το καμπανάκι θέλουν να επαγρυπνήσουν τους καταναλωτές και να τους μάθουν πως να αυτοπροστατεύονται. Οποιαδήποτε απορία κι αν έχετε μπορείτε να απευθυνθείτε στους ειδήμονες και να έχετε μια πλήρη εικόνα του εργαλείου που θα χρησιμοποιήσετε, χωρίς να φοβάστε. Να ελέγχετε πάντοτε τις ετικέτες που αναγράφουν τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά και να μελετάτε τις ημερομηνίες αναγόμωσης έτσι ώστε να μην “ξεμείνετε”, σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλη ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ