Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης για το δεύτερο lockdown

erimi_poli_vradi1

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σχετικά με την πανδημία έκαναν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων του νόμου Κατσέλη.

«Είχατε 6 μήνες να προετοιμαστείτε για το δεύτερο κύμα και δεν κάνατε τίποτα. Το δεύτερο κλείσιμο της οικονομίας είναι η αναγνώριση τις αποτυχίας σας. Κάνατε άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τεστ και ελέγχους. Ανοίξατε τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Μόνο μάσκες-γίγαντες δώσατε στα παιδιά μας. Μεγάλος συνωστισμός στα ΜΜΜ. Άρνηση να ενισχύσετε με γιατρούς και νοσηλευτές το ΕΣΥ. Αναγκάζεστε να περιορίσετε τα χειρουργεία κατά 80%. Με 180 περιστατικά στις ΜΕΘ το ΕΣΥ είναι στα όρια του. Με το νομοσχέδιο αυτό δυσχεραίνετε την θέση των πολιτών. Θα μπορούσατε επικαλούμενοι την πανδημία, να αποφύγετε να ψηφίσετε αυτές τις διατάξεις. Όπως το κάνανε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το ΚΙΝΑΛ, με την βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου να λέει από το βήμα της Βουλής: «Αυτό που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει θα το ζήσουμε μετά από μια αντιμετώπιση χωρίς σχέδιο. Κώφευε η κυβέρνηση στις προτάσεις μας και στις προτάσεις των ειδικών. Οδηγούμαστε εσπευσμένα σε ένα lockdown λόγω της επίσπευσης της αδυναμίας στην οποία έφτασε το ΕΣΥ. Αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις ευθύνες. Μην περιμένετε σιωπή. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισημάνουμε το πως φτάσαμε έως εδώ. Αυταρέσκεια, αυτοθαυμασμός και θάψιμο πληροφοριών σε καμιά περίπτωση δεν βοηθούν».

Για «παραμύθια» που κατέρρευσαν «σαν χάρτινος πύργος» έκανε λόγο στην τοποθέτηση της η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, αναφερόμενη στην θωράκιση του ΕΣΥ. «Καταρρέει ακόμη μια φορά σαν χάρτινος πύργος τα παραμύθια για θωράκιση του ΕΣΥ. Τα μετατρέπετε σε νοσοκομεία μια νόσου. Τεράστιες είναι οι ευθύνες σας. Αφήσατε εργαζόμενο και λαό εκτεθειμένους. Δεν πήρατε ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, ΜΜΜ και σχολεία. Χωρίς επαρκή στελέχωση των νοσοκομείων» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ