Ψηφιακή αλάνα, από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ALANA PSΠαρουσιάστηκε ο νέος ιστότοπος της Ελληνικής Αστυνομίας www.cyberkid.gov.gr από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Δημήτρη Τσακνάκη, του κλαδάρχη Ασφάλειας Ηλία Γεωργόπουλου, του κλαδάρχη Τάξης Δημήτρη Σοφιού, του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental παρουσιάστηκε ο νέος ιστότοπος αλλά και η νέα ενότητα που θα περιλαμβάνεται σε αυτόν και θα έχει τον τίτλο «Ψηφιακή Αλάνα», «Μέσα από την ενότητα αυτή, εισάγεται η ψηφιοποίηση δεκαέξι παραδοσιακών παιχνιδιών (γκρινιάρης, μονόπολη, σκάκι, ντάμα κ.α.), τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους» ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ..

 

Σημειώνεται ακόμη ότι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε παιδιά και η παρουσίασή του έγινε με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σε τρεις θεματικές ενότητες: Για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8 – 12 ετών, καθώς και για γονείς.

Την ημερίδα θα παρακολούθησαν περισσότερα από 1.000 παιδιά από πολλά σχολεία «με απώτερο στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ