Ψηφιακά η κατάθεση των πινακίδων

pinakides

Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρεται στην τροπολογία του υπουργείου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Οι ιδιοκτήτες που θέλουν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία το 2021 θα δηλώνουν τον αριθμό κυκλοφορίας σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα κρατούν τις πινακίδες σπίτι τους, μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης της δημόσιας διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ,Ενιαία Ψηφιακή Πύλη).

Αν εντοπιστούν να κυκλοφορούν με τα οχήματα τα οποία έχουν δηλώσει σε ακινησία θα έρχονται αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα.

Το υπουργείο, με αυτό τον τρόπο,  βάζει τέλος στο συνωστισμό που δημιουργείται στις Εφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το newsauto.gr, τα πρόστιμα φτάνουν τα 10.000 ευρώ την πρώτη φορά και 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

Με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας στο μητρώο οχημάτων της ΑΑΔΕ, θα παρέχονται δημόσιες πληροφορίες (open data) σχετικά με την κατάσταση κίνησης ή ακινησίας των οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους, τυχόν δήλωσή τους ως απωλεσθέντων ή κλαπέντων.

Η δήλωση περιλαμβάνει τα ακριβή στοιχεία της πόλης, της οδού και του αριθμού του σημείου ακινητοποίησης του οχήματος.

Η διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι απλή και ουσιαστικά οι κάτοχοι των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τις πινακίδες του οχήματος που θέλουν να θέσουν σε ακινησία και θα το κάνουν απλά με ένα… κλικ. Δεν θα απαιτείται καν να στείλουν τις πινακίδες των οχημάτων τους με το ταχυδρομείο στις Εφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ