Συνάντηση στελεχών της Ομόνοιας και του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις περιοχές των Αγίων Σαράντα και του Δελβίνου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και έδωσε την αφορμή να συζητηθούν όλα τα σοβαρά ζητήματα.

Η συνάντηση εστίασε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση, τη θέση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας λαμβάνοντας υπόψη την εσωτερική αστάθεια στην Αλβανία και την βεβαρυμμένη κατάσταση σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο που δημιουργεί η πανδημία Covid-19 καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν την καλύτερη οργανωτική λειτουργία των δομών της Οργάνωσης.

Την κεντρική πολιτική εισήγηση είχε ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, πρώην βουλευτής Περιφέρειας Αυλώνας ενώ για θέματα ειδικού τοπικού ενδιαφέροντος μίλησε ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  Βασίλης Κάγιος.

Η πολιτική αστάθεια στη χώρα και οι ενέργειες ακραίων κύκλων σε βάρος της μειονότητας ήταν από τα ζητήματα που κυριάρχησαν ενώ έντονοι προβληματισμοί διατυπώθηκαν για την κατάσταση με τον κορωνοιό καθώς το κράτος εμφανίζεται αδύναμο να την διαχειριστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *