Προβληματισμοί για το άνοιγμα της εστίασης

estiasi trapezia

Προβληματισμός επικρατεί για το άνοιγμα της εστίασης στην κυβέρνηση  και τους λοιμωξιολόγους καθώς υπάρχει φόβος ότι αν βγει το λουκέτο από εστιατόρια και μπαρ πριν τις γιορτές τότε μπορεί να υπάρχει πισωγύρισμα και να βρεθούμε μπροστά σε μία νέα διασπορά κρουσμάτων.

Τις οριστικές αποφάσεις οι οποίες αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, θα κρίνουν οι γνωστοί πλέον δύο παράγοντες που είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση στο ΕΣΥ, η οποία αποτυπώνεται στις νοσηλείες ασθενών, καθώς και στους διασωληνωμένους.

Ο κλάδος της εστίασης αποτελούσε από την πρώτη στιγμή έναν δύσκολο γρίφο.

Το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για επαναλειτουργία εστιατορίων και καφέ κοντά στις 20 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες δηλαδή πριν από τα Χριστούγεννα, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται τις τελευταίες ώρες κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος το σενάριο να μην ανοίξει καθόλου η εστίαση τις ημέρες των εορτών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αρκετοί εκπρόσωποι του κλάδου έχουν ήδη στείλει το μήνυμά τους προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να μην ανοίξουν καθόλου τα μαγαζιά την περίοδο των εορτών, να μην μπει δηλαδή ο κλάδος στο σενάριο του «ακορντεόν», γιατί ήδη η ζημιά που έχουν υποστεί είναι βαρύτατη.

Σημειώνεται πως η εν λόγω απόφαση δεν αφορά τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα που δεν αναμένεται να ανοίξουν ούτως ή άλλως, αλλά καφέ και εστιατόρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ