Προβλήματα λειψυδρίας σ’ ολόκληρη την Ήπειρο

Η παρατεταμένη ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αυξημένη κατανάλωση έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας σε ολόκληρη την Ήπειρο. Δεν είναι μόνο οι κτηνοτροφικές μονάδες στα ορεινά που εδώ και ένα μήνα καλύπτονται με την μεταφορά νερού αλλά είναι και δεκάδες οικισμοί στα ορεινά και τα παραθαλάσσια όπου το νερό φτάνει με πολύ χαμηλή πίεση ή δεν επαρκεί για όλο το εικοσιτετράωρο με αποτέλεσμα να σημειώνονται τακτικές διακοπές. Εντονότερο το πρόβλημα για την παραλιακή ζώνη καθώς το νερό στις πηγές Αγίου Γεωργίου έχει λιγοστέψει.

Οι Δήμοι προχωρούν σε συνεχείς εκκλήσεις για περιορισμό της κατανάλωσης, κάτι που δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Αφενός ο κόσμος που βρίσκεται αυτή την εποχή στην Ήπειρο, τόσο στους τουριστικούς προορισμούς όσο και στα χωριά είναι πολύς και αφετέρου οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί.

Υπάρχουν δε και οι περιπτώσεις εκείνες, ακόμη και στα αστικά κέντρα όπου το νερό της ύδρευσης χρησιμοποιείται για ποτίσματα.

Σε πολλούς οικισμούς το δίκτυο έχει στεγνώσει και οι Δήμοι προχωρούν σε καθημερινές μεταφορές νερού με υδροφόρες για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των κατοίκων.

Μειωμένη πίεση καταγράφεται και στα ψηλά σημεία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων ενώ κάτοικοι από τα Μέλανδρα αναφέρουν ότι κάθε απόγευμα μένουν χωρίς νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ