Προβλήματα και ζημιές από τις σφοδρές καταιγίδες.. Μάχη για τον καθαρισμό των δρόμων

ARTA_ZP2

ΦΩΤΟ – Αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα από τις συνεχιζόμενες καταιγίδες και τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι η Ήπειρος. Τα εντονότερα εντοπίζονται στην Άρτα όπου πλημμύρισαν δρόμοι, επιχειρήσεις και υπόγεια κατοικιών ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές στο οδικό δίκτυο τόσο του Νομού Ιωαννίνων όσο και άλλων περιοχών. Από αργά το βράδυ της Κυριακής δεκάδες μηχανήματα έχουν κινηθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθώς από σήμερα αναμένεται και αυξημένη κίνηση λόγω της Χριστουγεννιάτικης εξόδου.

Στην Άρτα από αργά τη νύχτα αποκαταστάθηκε η κίνηση στην παλιά εθνική οδό  η οποία είχε πλημμυρίσει ενώ σήμερα θα γίνει η καταγραφή ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις που πλημμύρισαν.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ARTA ZP2

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ARTA ZP4

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ARTA ZP5

Βασική αιτία για την πρόκληση των πλημμυρικών φαινομένων είναι η απουσία των αντιπλημμυρικών έργων της Ιόνιας Οδού. Έργα που έπρεπε να είχαν εκτελεστεί με την παράδοση ουσιαστικά του οδικού άξονα, όμως μέχρι σήμερα μένουν στον σχεδιασμό.

Το ρέμα Μπούση το οποίο μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο στενεύει απότομα στο σημείο όπου προκλήθηκε το πρόβλημα.

Σήμερα από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών στην περιοχή ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Καθιζήσεις, καταπτώσεις λίθων και πτώσεις δέντρων σε πολλούς δρόμους της Ηπείρου και κυρίως του Νομού Ιωαννίνων κινητοποίησαν όλες τις υπηρεσίες κατά την διάρκεια της νύχτας.

Συνεργεία και μηχανήματα εξακολουθούν να εργάζονται και εκτιμάται ότι εντός της ημέρας η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ