Πρωτοποριακό τμήμα από την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Η λειτουργία του τμήματος νευροψυχολογίας και αποκατάστασης εγκεφαλικών βλαβών ξεκινά στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

Το πρωτοποριακό για την Ελλάδα Τμήμα, που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στην ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών από το 2008 σε συνεργασία με το Brain Injury Day Treatment Program του NYU Langone Health, Rusk Institute New York, USA αποσκοπεί στην αποκατάσταση ατόμων που υπέστησαν εγκεφαλικές βλάβες.

Το Τμήμα δέχεται ενήλικες με κράνιο-εγκεφαλικές κακώσεις και επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες (αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, ανευρύσματα, ανοξίες, ενδοκράνιους όγκους, εγκεφαλίτιδες, αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες, οργανικό ψυχοσύνδρομο κ.τ.λ.), ηλικίας από 18-60, που έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη πριν από τουλάχιστον 3 μήνες, με ικανό επίπεδο εγρήγορσης και αντοχής ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν ένα εντατικό ομαδικό πρόγραμμα, με στοιχειώδη λεκτική επικοινωνία, που είναι αυτοεξυπηρετούμενοι και επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αποκατάστασης.

Από το Τμήμα προσφέρονται υπηρεσίες Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης και Ημερήσιο Θεραπευτικό Πρόγραμμα Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης που αφορά ολιγομελή ομάδα θεραπευόμενων (4-5 ατόμων) υπό το συντονισμό κλινικού νευροψυχολόγου. Το ημερήσιο πρόγραμμα λειτουργεί Δευτέρα με Πέμπτη από τις 10:00 έως τις 14:30 με δομημένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ