Πρωτόγνωρη συμμετοχή, μεγάλη αγωνία

TSIPRAS_ARTAΟμιλία Αλέξη Τσίπρα στην Άρτα

Η έντονη αγωνία όλων για το μέλλον της χώρας μας και τις πολιτικές εξελίξεις, καταγράφηκε στην πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε στην αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας με ομιλητή τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Πραγματικό αδιαχώρητο και για όσους γνωρίζουν τα των πολιτικών συγκεντρώσεων στην Άρτα, έλεγαν ότι αυτή είναι η μαζικότερη απ’ όσες έγιναν.

Η αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ ήταν ασφυκτικά γεμάτη, ενώ αρκετοί συμπολίτες μας έμειναν και εκτός αιθούσης. Όλοι οι παριστάμενοι με έντονη την αγωνία για το μέλλον του τόπου, εναποθέτοντας κάποιες ελπίδες τους και στα όσα είχε να καταθέσει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η Αριστερά είναι εδώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Μαζί με το λαό, για ν’ ανοίξει ο δρόμος της δημοκρατίας, για την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Για την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών του Μνημονίου. Για ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και ανασυγκρότησης της χώρας, που θα εφαρμόσει ένας νέος συνασπισμός εξουσίας της Αριστεράς», τόνισε με έμφαση αρχίζοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Η σημερινή κατάσταση

Περιγράφοντας την σημερινή κατάσταση, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Είναι πρωτοφανής η διάλυση των κοινωνικών υποδομών που έχει προκαλέσει η διετία του Μνημονίου. Δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολεμική Ιστορία του τόπου. Η καθημερινή λειτουργία των σχολείων και των νοσοκομείων έχει πράγματι εναποτεθεί στον πατριωτισμό και την κοινωνική και επαγγελματική συνείδηση των λειτουργών τους. Τα περισσότερα σχολεία συχνά καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες τους με πατέντες. Γιατί δεν υπάρχει θέρμανση, δεν υπάρχει χαρτί, δεν υπάρχει μελάνι. Υπάρχουν μόνο φωτοτυπίες. Υπάρχει μόνον η διάλυση του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων στο τέλος Μαρτίου και η προμήθεια της γραφικής ύλης για τις πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών με ακριβοπληρωμένες αναθέσεις. Αυτό είναι το υπέρτατο στάδιο του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος στην εκπαίδευση που έχει αναλάβει εργολαβικά η κυρία Διαμαντοπούλου και όσοι από το επικοινωνιακό κατεστημένο διεκπεραιώνουν τις δημόσιες σχέσεις της. Το κατάφερε και αυτό! Η πλήρης διάλυση, η αδυναμία στοιχειώδους λειτουργίας της εκπαίδευσης. Η θυσία μιας γενιάς Ελλήνων για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας. Από τους πολλαπλασιαζόμενους εγγυητές του Μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Από τον ανανήψαντα κ. Σαμαρά που δήθεν πασχίζει για την ανάπτυξη της χώρας, εγγυώμενος την απαρέγκλιτη εφαρμογή του πιο υφεσιακού προγράμματος οικονομικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος. Επιτέλους, ποιος κοροϊδεύει ποιον, σ’ αυτόν τον τόπο; Ποιος μας περνάει για ιθαγενείς και νομίζει ότι μπορεί να μας πουλάει καθρεφτάκια με χάντρες».

Για την λογική που κινούνται τα δυό κόμματα που συγκυβερνούν ο κ. Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα καυστικός, για να επισημάνει! «Με κραυγές και ψιθύρους, η συγχορδία της αντιαριστερής συκοφαντίας, υπό τη διεύθυνση του Ζαν-Κλωντ Γιούγκερ και με εκτελεστές τους κυρίους Βενιζέλο και Σαμαρά, επαναφέρει την πολιτική ζωή του τόπου στο δύσοσμο παρελθόν των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων. Οι δύο συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας – ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς – τολμούν και εγκαλούν την Αριστερά για τη δική τους αβελτηρία, για τη δική τους συνθηκολόγηση με τους δανειστές της χώρας. Καταφεύγουν σε παλιές και ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές, που το Μνημόνιο έχει πλέον κονιορτοποιήσει. Επενδύουν στον φόβο, στη μοιρολατρία και στο ψέμα για να διασωθούν».

Υπάρχει ελπίδα

Για την στάση της Αριστεράς απέναντι στην διαμορφωμένη κατάσταση ο Αλέξης Τσίπρας ήταν απόλυτος: «Εμείς, ξαναζωντανεύουμε την ελπίδα για να διασωθούν ο λαός και ο τόπος. Γιατί δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συνειδητή και σταθερή συμπόρευση ολοένα και περισσότερων πολιτών με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά δημιουργεί μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για την ανατροπή των πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών του Μνημονίου. Μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση, που σαρώνει τον φόβο και την ανασφάλεια που προσπαθούν να σπείρουν στους πολίτες το ένοχο πολιτικό κατεστημένο και οι ξένοι προστάτες του και που σύντομα θα φέρει την Αριστερά πρωταγωνίστρια των πολιτικών εξελίξεων».

Χωρίς προκαταλήψεις

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, για να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές απηύθυνε και από την Άρτα ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα, ανεξάρτητα από τις όποιες κομματικές προτιμήσεις τους στο παρελθόν, και τους ζητάμε να μας εμπιστευτούν. Χωρίς προκαταλήψεις και με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον τους και το συμφέρον του τόπου, να συστρατευτούν με την Αριστερά. Να συσπειρωθούν στη ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την οικονομική, κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας. Μια πρόταση για την αναδιανομή εισοδημάτων και πλούτου, για την ανάπτυξη με σταθερή εργασία, μέσα από την αναζωογόνηση των δημόσιων επενδύσεων στα δημόσια αγαθά και στα βιώσιμα συγκριτικά και παραγωγικά πλεονεκτήματα του τόπου. Μια πρόταση για τη διάρρηξη της ολιγοπωλιακής δομής της ελληνικής οικονομίας. Απευθυνόμαστε σε όλες και σε όλους και δε ζητάμε ψήφο καταγγελίας. Ζητάμε ψήφο διακυβέρνησης της χώρας – ζητάμε ψήφο εξουσίας. Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή σ’ ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, με πυρήνα τη ριζοσπαστική Αριστερά, για να ξηλώσουμε ένα προς ένα τα μέτρα και μία προς μία τις πολιτικές του Μνημονίου που, όχι απλώς καταστρέφουν τον τόπο, αλλά υποθηκεύουν και τις επόμενες γενιές στην καταστροφή. Ζητάμε τη δική σας έγκριση για αλλαγή πολιτικής και αλλαγή πορείας σε προοδευτική κατεύθυνση. Για να μην μπορέσει η επόμενη Βουλή να αναθεωρήσει το Σύνταγμα της χώρας σε Σύνταγμα των δανειστών της χώρας, ενσωματώνοντας σ’ αυτό τις πιο ακραίες, δογματικές και αντιδημοκρατικές νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ