Πρώτο βραβείο για το Δημοτικό Κατσικά

Το «ήλεκτρον της νιότης»… Είναι η ταινία του Δημοτικού Σχολείου Κατσικά η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου που ολοκληρώθηκε στην Λάρισα.

Το 10 Διεθνές Φεστιβάλ τα είχε όλα, προβολές, αφιερώματα, εκθέσεις, καλεσμένους ανθρώπους του κινηματογράφου, και κυρίως πολύ κοινό.

Και βέβαια επεφύλαξε το πρώτο βραβείο για την ταινία μικρού μήκους του Δημοτικού Σχολείου Κατσικά που αναδεικνύει την αντίθεση ανάμεσα στην παιδική ηλικία και τον κόσμο των μεγάλων, αλλά με έναν λυρικό τρόπο.

Η ταινία συμμετείχε σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα αλλά και στη Γαλλία!

Πρωταγωνιστές είναι οι μαθητές και των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του προηγούμενου σχολικού έτους που φέτος είναι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Μέσα από τη γνωριμία με την κινηματογραφική παιδεία κατάφεραν να αυτενεργήσουν, να δημιουργήσουν, να γίνουν μια δυνατή ομάδα με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος που ήταν οι Άγγελος Κοσμάς (σενάριο, σκηνοθεσία, μοντάζ), Χρήστος Παππάς, Ευανθία Λιόλου-Βλασιάδου.

Στο “ταξίδι” της ταινίας βοήθησε και ο Διευθυντής του Δημ. Σχολείου κ. Βασίλειος Ράπτης αλλά και ο κ. Αναστάσιος Κοσίνας που ήταν ο Διευθυντής του Σχολείου την περυσινή χρονιά.

Στον Κινηματογραφικό Όμιλο του Σχολείου συμμετέχουν και εξωτερικοί συνεργάτες. Ο κινηματογραφιστής Δημήτρης Βαφιάς (συνεργάτης των οπτικοακουστικών παραγωγών του σχολείου) και ο βιντεογράφος Άκης Φωτίου βοήθησαν στη φωτογραφία, τη σκηνοθεσία, το μοντάζ αλλά και στον υποτιτλισμό. Στην ταινία έπαιξαν και οι: Παναγιώτης Νάκος (και αφήγηση), Άλκης Διαμάντης, Κοντοδήμος Νίκος, Βαφιάς Δημήτρης, Αρβανίτη Χρυσούλα, Άρτεμη Τορουνίδη, Θοδωρής Μάντζιος. Η μουσική σύνθεση από την αρχή μέχρι το 01΄ 21¨ και από το 05΄54¨ έως το 08΄21¨ είναι του εξαιρετικού μουσικού Σωτήρη Δεσπότη. Η ταινία στάλθηκε και σε γαλλικό διαγωνισμό. Τη μετάφραση επιμελήθηκε η καθηγήτρια Γαλλικών Ρούλα Γεροκώστα. Τα γραφικά της ταινίας επιμελήθηκε η γραφίστρια Γεωργία Κολόκα. Σε όλες τις δραστηριότητες οπτικοακουστικών παραγωγών βοήθησε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Στη δημιουργία αυτής της ταινίας βοήθησαν και οι: Φίλιππος Ευαγγέλου, Νίκος Κολιός (Υπεύθυνο ΕΚΦΕ Ιωαννίνων), Χρήστος Χαρίτος «Πολυχώρος Αγορά», Κοντοδήμος Νίκος (ο «Βικογιατρός»), Ματακούλης Γιώργος, Σχίζας Ιωάννης, ο Αθλητικός Σύλλογος Πιγκ Πογκ «Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων – ΦΕΑ Ιωαννίνων», ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Κατσικά και η Διεύθυνση του Γυμνασίου Κατσικά.

  • «Το ήλεκτρον της νιότης» είναι η τέταρτη ταινία μικρού μήκους που κάνει το Δημ. Σχολείο Κατσικά μετά την ταινία «Πορτραίτα» και τα δύο animation «Το άρωμα των λουλουδιών» και «Scream-Κραυγή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ