Πρώτο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

XOREYTIKO_DHMOYΤο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 στην πλατεία Μαβίλη του Μώλου Ιωαννίνων, στις 9.30 μμ, θα συμμετάσχουν σύλλογοι του διευρυμένου Δήμου Ιωαννιτών.

Σε αυτή ο «οικοδεσπότης», το Συγκρότημα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών θα συνεργαστεί με το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συνοικίας Λούτσας Δήμου Ιωαννιτών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λακκωμάτων Ιωαννίνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περάματος, την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πεδινής και το Σύνδεσμο Ζαγορισίων Ιωαννίνων.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η συνέχιση της ανάδειξης της ηπειρώτικης μουσικοχορευτικής κληρονομιάς μέσω των καταγραφών από τους συλλόγους και της δημόσιας παρουσίασης των αποτελεσμάτων τους. Επίσης η προσφορά μιας ουσιαστικής στιγμής Πολιτισμού σε δημότες και επισκέπτες της πόλης των Ιωαννίνων σε ένα όμορφο, ιστορικό σημείο των Ιωαννίνων.

Πρόθεση των διοργανωτών είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση να συνεχιστεί τις επόμενες χρονιές με την προσθήκη όσο το δυνατό περισσοτέρων συλλόγων του Δήμου Ιωαννιτών και της Ηπείρου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν οι χοροδιδάσκαλοι του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Ιωαννιων, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τομέα των συνεργασιών με φορείς της Ηπείρου και της Ελλάδας, ο οποίος αποτελεί σημαντικό στόχο της πολυσχιδούς δραστηριότητας του Συγκροτήματος του ΠΚΙ περιλαμβάνονται οι εκδηλώσεις: «1η μουσικοχορευτική συνάντηση Κ.Α.Π.Η. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» 16/2/2002, «1η Συνάντηση Παιδικών Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών Ιωαννίνων» 18/1/2003, «7 Σύλλογοι για τα Γιάννινα» 19/2/2006, « Από την Παράδοση Ακριτών του Ελληνισμού» 23/2/2008, «Παραδομένα Ηπειρώτικα και Κρητικά βήματα για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων» (21/2/2009), «25 Μαρτίου 1821 – 25 Μαρτίου 2009- Χορεύουμε και Τραγουδάμε για την Εθνική Παλιγγενεσία» (25/3/2009). Επίσης έχει διοργανώσει 15 θεματικές μουσικοχορευτικές παραγωγές, 5 σεμινάρια παραδοσιακών χορών, 4 συναυλίες με ειδική θεματολογία και πολλές «παράλληλες εκδηλώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ