Πρώτη αντιπαράθεση για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

Από την παράταξη του Θωμά Μπέγκα έρχεται η πρώτη αντίδραση στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα.

Είναι η παράταξη της Ενότητας Πολιτών η πρώτη που ζητά περισσότερο χρόνο για διαβούλευση προκαλώντας την καυστική απάντηση της Δημοτικής Αρχής ότι «ζητά παράταση η παράταξη που διοικούσε τον Δήμο και δήλωνε ότι έχει έτοιμο σχέδιο για το Γιαννιώτικο Σαλόνι».

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράτασης, σημειώνοντας όμως ότι ο χρόνος είναι επαρκής για κατάθεση απόψεων ώστε να ακολουθήσει συζήτηση στα αρμόδια όργανα του δήμου και στο δημοτικό συμβούλιο.

Η Ενότητα Πολιτών

Η Ενότητα Πολιτών στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Είναι γνωστή σε όλους μας η επικοινωνιακή τακτική, σύμφωνα με την οποία, όταν θέλουμε να αποφύγουμε να πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας εκεί που μας πονάει, τα στρέφουμε κάπου αλλού.

Και αυτό είναι αλήθεια ότι η Δημοτική Αρχή ξέρει να το κάνει καλά.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, στο σύντομο χρονικό διάστημα που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή και μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον που λειτουργούμε εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου αν μπορούν οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, οι φορείς και οι πολίτες να συμμετάσχουν ουσιαστικά στη διαβούλευση και να καταθέσουν απόψεις που θα συμβάλλουν στην σύνθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την αξιοποίηση του πάρκου Πυρσινέλλα.

Αν η Δημοτική Αρχή πιστεύει πραγματικά στην έννοια της διαβούλευσης με την κοινωνία, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για να το αποδείξει είναι να δώσει παράταση στην καταληκτική ημερομηνία διαβούλευσης που έχει ανακοινώσει».

Η απάντηση

Στην απάντησή της η Δημοτική Αρχή αναφέρει:

«Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» επιδίδεται σε ένα μπαράζ ανακοινώσεων και επιθέσεων προς την Δημοτική Αρχή. Και θα ήταν, ως ένα βαθμό κατανοητές οι εμμονές της, αν δεν είχε διατελέσει ούτε μία μέρα στη διοίκηση του Δήμου και δεν γνώριζε τον τρόπο λειτουργίας του.

Όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η «Ενότητα Πολιτών» και διοίκησε και γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα αποτελούσε μία από τις κεντρικές προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεσή της είχε παρουσιάσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ως εκ τούτου τα περί επικοινωνιακής τακτικής δεν αφορούν την Δημοτική Αρχή. Η «Ενότητα Πολιτών» ας μην κρίνει από τα δικά της πεπραγμένα και την εποχή που παρουσίαζε κατά συρροή μακέτες.

Οι παρατάξεις και οι φορείς, έχουν τον χρόνο να μελετήσουν την πρόταση για την ανάπλαση του Πάρκου και να καταθέσουν τις απόψεις, τις ιδέες και τις παρατηρήσεις τους. Πολύ δε περισσότερο η παράταξη του κ. Μπέγκα, που ως προηγούμενη δημοτική αρχή είχε επεξεργαστεί το θέμα και είχε έτοιμο σχέδιο ανάπλασης, όπως δήλωνε προ των εκλογών.

Η Δημοτική Αρχή σημειώνει πως αν κριθεί ότι ο χρόνος δεν επαρκεί μπορεί να δοθεί παράταση. Σε κάθε περίπτωση όμως η δημόσια διαβούλευση θα έχει ημερομηνία ολοκλήρωσης και δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον. Έγινε δε σαφές ότι η ημερομηνία της 30ης Απριλίου αφορά αποκλειστικά στην κατάθεση προτάσεων καθώς θα ακολουθήσει συζήτηση στα αρμόδια όργανα και το Δημοτικό Συμβούλιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ