Πρωθυπουργός ο Σαμαράς, θέμα ωρών η νέα κυβέρνηση….

SAMARAS-BENIZELOSΟ Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας καθώς φαίνεται ότι έχει επέλθει η συμφωνία μεταξύ των βασικών εταίρων που θα απαρτίσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα. Οι επόμενες ώρες θα ξεκαθαρίσουν πλήρως το τοπίο, το πιθανότερο όμως είναι ότι ως το απόγευμα της Τρίτης θα έχουν γίνει οι τελικές συμφωνίες.

Καθοριστική ήταν η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά τόσο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον Φώτη Κουβέλη ενώ οι συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο απέβησαν άκαρπες όπως άλλωστε αναμένονταν.

Η τελική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται να επέλθει σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Με τον κ. Βενιζέλο μείναμε σύμφωνοι ότι πρέπει οπωσδήποτε, εντός της προθεσμίας της εντολής που έχω λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να σχηματιστεί η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θα έχουμε ασφαλώς και νέες επαφές» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε εξάλλου «εποικοδομητική» τη συζήτηση που είχε λίγο αργότερα με τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος δεν απέκλεισε συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση -ενδεχόμενο που, όπως είπε, θα εξαρτηθεί από τυχόν προγραμματική συμφωνία και συγκεκριμένους όρους. Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε η συζήτηση με τον κ. Κουβέλη θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Ο κ. Σαμαράς είχε σύντομη συνάντηση και με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά την οποία διεφάνη ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης. «Με τον κ. Καμμένο κατάλαβα ότι, προσωπικά τουλάχιστον, δεν επιθυμεί καμία συνεργασία. Δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και βέβαια επικαλείται κάθε είδους παράλογα προσχήματα» είπε ο κ. Σαμαράς.

Αλλά και ο Πάνος Καμμένος, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας και απέδωσε το ναυάγιο στην άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις αναφορικά με το μνημόνιο αλλά και να δεχθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του πρωθυπουργού.

Οι επαφές του πρόεδρο της ΝΔ ξεκίνησαν με τον Αλέξη Τσίπρα. «Θέση μου είναι ότι πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα. Από τη συζήτηση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει σαφώς ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ