Προτεραιότητα σε δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης

dimarxeio_1Με τις δράσεις του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, που ξεκινούν εντός των ημερών, συμπληρώνεται το δίχτυ προστασίας που απλώνει ο Δήμος Ιωαννιτών γύρω από τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή, προχώρησε σε σημαντικές μειώσεις σε δώδεκα κατηγορίες δημοτικών τελών. Το σύνολο των μειώσεων αυτών ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ, γεγονός που αντιστοιχεί σε μείωση της τάξης του 10%.

Όλες οι άλλες κατηγορίες «παγώνουν» ενώ με το σύστημα της ζωνοποίησης που μελετά η Δημοτική Αρχή θα αρθούν αδικίες και θα αποκατασταθούν ανισότητες.

Στις σημερινές, εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, βασική προτεραιότητα του Δήμου είναι να μην επιβαρύνει ούτε στο ελάχιστο τους πολίτες.

Η Δημοτική Αρχή, λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση του Δήμου, προχωρά στις μειώσεις εκείνες που θα του διασφαλίσουν τη δυνατότητα της ανταπόδοσης υπηρεσιών στους δημότες και δεν θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο του μνημονίου και της επιτήρησης, γεγονός που θα είχε τραγικές συνέπειες για όλους.

Με την ίδια μεθοδικότητα προχωρά στην ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων που θα απαντούν στα σημερινά, οξυμένα, προβλήματα των αδύναμων.

Έτσι εντός των ημερών ολοκληρώνεται η προετοιμασία ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του Κοινωνικού Καταστήματος, το οποίο θα παρέχει βασικά είδη σε όσους έχουν ανάγκη. Η λειτουργία του θα είναι μόνιμη και στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά η οποία είναι συγκινητική.

Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας θα λειτουργήσουν επίσης τα Δημοτικά Κοινωνικά Ιατρεία, τα οποία θα παρέχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Δυστυχώς ο αριθμός των συμπολιτών μας που χάνει τη δουλειά του αυξάνεται και αυξάνει κι ο αριθμός των ανασφάλιστων.

Ο Δήμος δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορος μπροστά στην κατάσταση αυτή και προχωρά σε δράσεις που δίνουν πραγματική απάντηση σε τέτοιου είδους προβλήματα.

Τέλος ετοιμάζεται και άμεσα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

ΚΗΦΗ θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στο Δήμο Ιωαννιτών. Έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε και παράλληλα να στηρίξει στην πράξη ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη από καθημερινή φροντίδα.

Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει σε προτεραιότητα τις δράσεις κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης και το αποδεικνύει έμπρακτα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ