Πρόταση για μεταφορά του ΕΛΓΑ κι απαλλαγή από μίσθωμα

STYLIOSΕρώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την αναδιάρθρωση των κρατικών δομών και την εξοικονόμηση πόρων στον ΕΛΓΑ κατέθεσε ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος.

Ο κ. Στύλιος στην ερώτησή του επισημαίνει ότι ο ΕΛΓΑ δαπανά 2.500€ το μήνα για ενοίκιο στα γραφεία του στα Ιωάννινα. Την ίδια ώρα θα μπορούσε να διερευνηθεί είτε η δυνατότητα να ενοικιαστούν με χαμηλότερη δαπάνη γραφεία στην Άρτα είτε να παραχωρηθούν δωρεάν γραφεία σε δημόσια ή δημοτικά κτίρια στην Άρτα καθώς το 70% του αντικειμένου εργασίας του Οργανισμού πραγματοποιείται στην Άρτα.

Καταλήγοντας την ερώτησή του ο κ. Στύλιος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

• Πόσα χρήματα δαπανώνται κάθε έτος για ενοίκια στο κατάστημα του ΕΛΓΑ στα Ιωάννινα;

• Ποιο είναι το συνολικό ποσό, που διατίθεται κάθε χρόνο, για αμοιβές σε μετακινήσεις εκτός έδρας των μονίμων υπαλλήλων – γεωπόνων, του καταστήματος ΕΛΓΑ στα Ιωάννινα;

• Αληθεύει ότι το 70% του αντικειμένου εργασίας του ΕΛΓΑ πραγματοποιείται στην Άρτα;

• Εάν αληθεύουν, τα παραπάνω δεν θα ήταν προτιμότερο τα γραφεία του ΕΛΓΑ να μεταφερθούν στην Άρτα όπου μπορούν να στεγαστούν σε δωρεάν υπό παραχώρηση Δημοτικά ή και σε Δημόσια κτίρια τα οποία δε χρησιμοποιούνται;

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην σημερινή περίοδο της οικονομικής κρίσης, όπου οι πολίτες καλούνται να βγάλουν «τα κάστανα από τη φωτιά», το κράτος πρέπει να καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων και μείωσης της σπατάλης.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ