Πρόσθετοι πόροι για το Κοινωνικό Μέρισμα

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία αυξάνεται το ποσό της διανεμόμενης έκτακτης ενίσχυσης από τα 175 στα 215 εκατ. ευρώ, υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η νέα κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο, τμήμα του οποίου διανέμει ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Έτσι, σήμερα, προχωράει στην αύξηση της σχετικής δαπάνης, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Η σχετική αύξηση καλύπτεται από πλεόνασμα, το οποίο προέκυψε μετά την επεξεργασία των στοιχείων εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το μήνα Νοέμβριο».

«Με αυτό τον τρόπο καλύπτονται περισσότερα από 307.000 νοικοκυριά, που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 1.000.000 συμπολίτες μας. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 255.674 αιτήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε ενημερώσει τους συναδέλφους του και τον πρωθυπουργό, ότι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος για το 2019 θα ξεπεράσουν το 1.000.000, τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα υπερβούν τις 300.000, ενώ θα διατεθεί ποσό ύψους 215 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 40 εκατομμύρια, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Σημειώνεται ότι, κατόπιν εξέτασης των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, αναρτήθηκε πρόσθετο αρχείο δικαιούχων στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος, στο οποίο περιλαμβάνονται:

Α. Δικαιούχοι, οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα επτά έτη.

Β. Δικαιούχοι, οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών.

Οι ως άνω πιθανοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ