Προσωρινή λύση για το Μουσικό Σχολείο

DIDASKALIA

DIDASKALIAΕγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας η αγορά και εγκατάσταση δύο (2) μονάδων αιθουσών (διδασκαλίας) ελαφριάς λυόμενης προκατασκευής για τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου Άρτας. Η πίστωση που θα απαιτηθεί για την αγορά των δύο αιθουσών είναι 49.200 ευρώ και θα γίνει με αναμόρφωση προϋπολογισμού.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Φώτης Γεωργίου ο οποίος τόνισε ότι η λύση αυτή είναι προσωρινή (μόνο για φέτος) και άμεσα θα ξεκινήσουν εργασίες επέκτασης του υπάρχοντος κτιρίου στο πρώην δημαρχείο Φιλοθέης με σκοπό τη συστέγαση, από την μεθεπόμενη χρονιά, του Γυμνασίου Φιλοθέης με το Μουσικό Σχολείο στους καινούργιους χώρους που θα δημιουργηθούν.

Η θέση της τοπικής κοινωνίας όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ευάγγελο Ζιώγο και από τον Αντιδήμαρχο ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα, είναι ότι δέχεται να εγκατασταθούν οι συγκεκριμένες αίθουσες, υπό δύο προϋποθέσεις, που είναι η ανακατασκευή του παλιού δημοτικού σχολείου στη Γραμμενίτσα και η κατασκευή του Μουσικού Σχολείου σε υπάρχοντα χώρο 18στρ. στην τοπική κοινότητα.

Το λόγο πήρε και η Δ/ντρια του Μουσικού Σχολείου, Ανθή Ζιώρη, η οποία έθεσε το θέμα της μόνιμης στέγασης του Μουσικού Σχολείου ενώ τόνισε ότι το σχολείο για να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις αίθουσες. «Οι ανάγκες για να λειτουργήσει φέτος το σχολείο είναι ξεκάθαρες: τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, πέντε εργαστήρια, μία αίθουσα μεγάλη, μία αίθουσα για να καλύπτει τις ανάγκες υγιεινής των μαθητών» ανέφερε η κυρία Ζιώρη σημειώνοντας ότι όλα αυτά έχουν επισημανθεί σε σχετικά έγγραφα προς το Δήμο όλο το προηγούμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ