Πρόσω ολοταχώς για τα Κέντρα Μεταναστών…. Θα προτιμηθούν τα παλιά στρατόπεδα

KENTRO_METANASTONΤο σχέδιο Χρυσοχοίδη για τη δημιουργία Κέντρων Φύλαξης Μεταναστών επαναφέρει, έτοιμη μάλιστα να το θέσει σε εφαρμογή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας σε σχετική ημερίδα χαρακτήρισε κοντόφθαλμες τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και υπογράμμισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να δημιουργηθούν οι κλειστοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών.

Γι΄αυτό το σκοπό, όπως τόνισε, θα χρησιμοποιηθούν κατά προτεραιότητα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού.

Ο κ. Στυλιανίδης, αν και απέφυγε επιμελώς να επαναλάβει τις προθέσεις της κυβέρνησης για αλλαγή του καθεστώτος πολιτογράφησης αλλοδαπών που διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας, έκανε γνωστό ότι άμεσος στόχος είναι να σταματήσει άμεσα η είσοδος νέων λαθρομεταναστών και η ροή τους στα αστικά κέντρα.

«Όποιος λαθρομετανάστης συλλαμβάνεται από την αστυνομία στις εισόδους της χώρας», είπε, «θα οδηγείται στους χώρους υποδοχής. Θα παραμένει εκεί μέχρι να απελαθεί από τη χώρα εκτός εάν πληροί τα κριτήρια και του χορηγηθεί άσυλο».

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι παράλληλα θα προχωρήσει η εφαρμογή του ίδιου μέτρου και στους (πολύ περισσότερους) λαθρομετανάστες που βρίσκονται ήδη στη χώρα και ιδίως στα αστικά κέντρα.

«Προτεραιότητα στις απελάσεις θα δοθεί σε ομάδες υψηλής επικινδυνότητας για δημόσια τάξη και δημόσια υγεία», είπε. «Για πρακτικούς λόγους τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται μετά από αρκετούς μήνες».

Να θυμίσουμε ότι το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία τριών κέντρων ανά διοικητική περιφέρεια της χώρας, ενώ στην Ήπειρο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία, με την εκπόνηση των σχετικών μελετών για τη δημιουργία στρατοπέδου στην περιοχή της Κόνιτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ