Προσφυγή στο ΣτΕ και αίτηση στο ΥΠΕΚΑ για τα ασφαλτικά

SAGIADA_IXΚατατέθηκε από τον Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητείται η ακύρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της μονάδας των Ασφαλτικών, που υπεγράφη από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Την ερχόμενη Δευτέρα η διοίκηση του Συλλόγου θα καταθέσει αίτηση θεραπείας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ζητώντας ακύρωση της ίδιας απόφασης.

Η αίτηση στηρίζεται στην εισήγηση που έκανε προ ημερών η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτα Καραβασίλη, η οποία είχε εξετάσει λεπτομερώς το ζήτημα της αδειοδότησης των Ασφαλτικών και έκανε ένα πλήθος παρατηρήσεων καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αναζητηθεί εναλλακτική χωροθέτηση.

Οι φορείς του Νομού Θεσπρωτίας, στο σύνολό τους, έχουν ταχθεί κατά της ανάπτυξης της συγκεκριμένης επένδυσης στην περιοχή της Σαγιάδας, καθώς εκεί βρίσκονται οι ιχθυοκαλλιέργειες οι οποίες αποτελούν το πιο δυναμικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας.

Μάλιστα με βάση το χωροταξικό που θεσμοθετήθηκε λίγες μέρες μετά την υπογραφή της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, η εγκατάσταση της μονάδας δεν είναι εφικτή στη συγκεκριμένη θέση καθώς πρόκειται για μία εν δυνάμει επικίνδυνη δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ