Προς ψήφιση τα μέτρα, στο πόδι η χώρα….

APERGIA

APERGIAΞεκίνησε από το πρωί της Τρίτης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τις διατάξεις των νέων σκληρών μέτρων. Το πολυνομοσχέδιο εισήχθη τη Δευτέρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το πολυνομοσχέδιο των 216 σελίδων, που περιλαμβάνει όλα τα μέτρα σε ένα μόνο άρθρο, θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την Τετάρτη. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Την Κυριακή θα τεθεί προς ψήφιση ο προϋπολογισμός. Η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό θεωρείται παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Γρίφος αποτελεί η στάση ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Σκανδαλίδης. Δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται και η στάση του βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος με χθεσινή ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα φέρεται αντίθετος στα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, οι βουλευτές της θα δηλώσουν «παρών» κατά την ψήφιση του Μνημονίου 3, ενώ θα ψηφίσουν «ναι» στον προϋπολογισμό τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Τι περιλαμβάνει το Μνημόνιο ΙΙΙ

Δεύτερη ημέρα γενικής απεργίας

Την Τετάρτη θα παραλύσει για δεύτερη ημέρα η χώρα εξαιτίας της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5 το απόγευμα και την ίδια ώρα θα διαδηλώσει στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και την Τετάρτη τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ.

Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν και τα πλοία την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Επίσης, απεργούν την Τετάρτη η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), οι εργαζόμενοι στην 48ωρη απεργία.

Ακόμη, την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.

Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως την ερχόμενη Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ