Προς οριστικό κλείσιμο το Νοσοκομείο Πρέβεζας

PREBEZA_NOSΘέμα χρόνου είναι πλέον η συγχώνευση κλινικών αλλά και το κλείσιμο δημοσίων νοσοκομείων, ζήτημα που θα προκαλέσει μεγάλες ανακατατάξεις κι ανατροπές στο χώρο της υγείας.

Από τις αλλαγές αυτές η Ήπειρος δεν θα μείνει αλώβητη καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνεται το οριστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας τα τελευταία δύο χρόνια συνεχώς υποβαθμίζεται. Γιατροί φεύγουν, νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί, κλινικές, όπως η ουρολογική λειτουργούν μετ΄εμποδίων.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς υποβάθμισης είναι να έχει δημιουργηθεί η εικόνα για ένα νοσηλευτικό ίδρυμα μη αποδοτικό το οποίο δεν χρειάζεται στην περιοχή.

Έτσι ενώ όλοι οι φορείς της Πρέβεζας αγωνίζονταν για την κατασκευή νέου νοσοκομείου, σύντομα θα κληθούν να τοποθετηθούν για το οριστικό κλείσιμο του υπάρχοντος νοσοκομείου.

Βάση των νέων σχεδιασμών η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι -σε ορισμένες περιοχές- υπάρχει υπερκάλυψη του πληθυσμού από δημόσιες μονάδες παροχής υπηρεσιών Υγείας.

Η συγχώνευση των μονάδων αυτών θα μειώσει το λειτουργικό κόστος, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα καλύτερης λειτουργίας άλλων, οι οποίες «υποφέρουν» από ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό. Αυτό τουλάχιστον στα χαρτιά γιατί στην πράξη η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική.

Φυσικά εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Ήπειρο και ειδικά για τα Γιάννινα που διαθέτουν δύο νοσοκομεία, αποκτά και η συγχώνευση κλινικών. Είναι πολύ πιθανό ορισμένες που αλληλοκαλύπτονται να περάσουν οριστικά στην ιστορία.

Η επίσημη ανακοίνωση του σχεδιασμού αναμένεται εντός του Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ