Προς κλείσιμο τα ΕΛΤΑ σε Πάργα, Λούρο και Θεσπρωτικό

elta

«Προς κλείσιμο οδεύουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Πάργα, Λούρο και Θεσπρωτικό, που σε συνδυασμό με το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων σε αυτές τις περιοχές θα αναγκάζει χιλιάδες συμπολίτες σε τρεις από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά περιοχές του Νομού να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα από δυσπρόσιτες περιοχές με ανεπαρκές οδικό δίκτυο, για να εξυπηρετηθούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Όπως τονίζει «Σε μια εποχή, που δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών, η παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών βρίσκεται σε άνθηση, η κυβέρνηση μεθοδεύει την απαξίωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) σε βάρος των εργαζομένων του Οργανισμού και των πολιτών, που βλέπουν να συρρικνώνεται μια παροχή δημόσιου ενδιαφέροντος με χαμηλό κόστος ακόμη και για τις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές».

Το θέμα έφερε στη βουλή με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σημειώνει πως η κυβέρνηση «επιδιώκει τον μαρασμό για έναν από τους αρχαιότερους οργανισμούς δημόσιου ενδιαφέροντος της χώρας» υπογραμμίζοντας πως μετά το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων σχεδόν στο σύνολο της χώρας «τα ταχυδρομικά καταστήματα θα μπορούσαν να ήταν μια αξιόπιστη λύση για βασικές οικονομικές συναλλαγές, όπως η πληρωμή συντάξεων, ειδικά σε δυσπρόσιτες περιοχές, όπου κατά κύριο λόγο ζουν ηλικιωμένοι συμπολίτες για τους οποίους είναι δύσκολη η μετακίνηση ή η χρήση νέων τεχνολογιών».

Στην Πρέβεζα, συνεχίζει ο κ. Μπάρκας, οι διανομείς από επτά που ήταν το 2019, σήμερα είναι τρεις και οι τομείς που πρέπει να εξυπηρετούν αυξήθηκαν από τους τρεις στους έξι.

Όπως σημειώνει ακόμα «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πέρα από την εξουθένωση των εργαζόμενων, οι οποίοι πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να αρρωστήσουν, αφού δεν υπάρχει κάποιος να τους αντικαταστήσει, την επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφού άλλωστε αυξήθηκε η ελάχιστη διάρκεια υποχρέωσης παράδοσης της ταχυδρομικής υπηρεσίας, από τις τρεις στις έξι ημέρες, ενισχύοντας επομένως με έμμεσο τρόπο τις ιδιωτικές εταιρείες».

«Αυτή τη στιγμή στα ΕΛΤΑ Πρέβεζας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα των χορηγούμενων αδειών στους εργαζόμενους, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα να συνεχιστεί απρόσκοπτα το παρεχόμενο έργο» συνεχίζει ο κ. Μπάρκας.

Και καταλήγει στην ανακοίνωσή του «Η απόφαση της κυβέρνησης για την απαξίωση των ΕΛΤΑ, τα οποία ιστορικά έχουν συνδεθεί με την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών με χαμηλό κόστος ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, έχει οδηγήσει σε αναστάτωση πολλές περιοχές της χώρας και ήδη Δημοτικά Συμβούλια εκδίδουν Ψηφίσματα εναντίον της υποβάθμισης των Ελληνικών Ταχυδρομείων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ