Προς κατάργηση οι Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών

DELTA_AXERONΚαταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων προωθεί άμεσα η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δείξει καλή διαγωγή και αποφασιστικότητα στην τρόικα. Όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης ο κατάλογος των πρώτων 20 φορέων προς κατάργηση βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης.

Πρόκειται, εξήγησε, για τον πρώτο πιλοτικό κατάλογο, αλλά για να οριστικοποιηθεί θα πρέπει να προηγηθούν οι διαβουλεύσεις στα αρμόδια υπουργεία. Εάν υπάρξει σύντομα συναπόφαση των υπουργείων, ο κατάλογος μπορεί να ανακοινωθεί και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση η αξιολόγηση των διοικητικών μονάδων των υπουργείων, των 1.500 ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ του δημόσιου τομέα θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Αυγούστου, οπότε θα γνωστοποιηθούν οι αλλαγές που θα γίνουν στις δομές του στενού δημόσιου τομέα και ποια Νομικά Πρόσωπα θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Α.Μανιτάκης έστειλε σχετική επιστολή σε όλα τα υπουργεία. Πάντως ο υπουργός επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρξουν απολύσεις.

Να σημειωθεί ότι στους πρώτους φορείς που οδεύουν προς κατάργηση περιλαμβάνονται οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών. Στην Ήπειρο λειτουργούν πέντε φορείς, σε όλη την Ελλάδα περισσότεροι από τριάντα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει θα καταργηθούν στο σύνολό τους και τη θέση τους θα πάρει ένας φορέας για όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ